station Goes

Verzakkingen in Zeeland, minder treinen en langzamer rijden

Station Goes, gelegen aan de spoorlijn Roosendaal-Vlissingen krijgt minder treinen te verwerken door verzakkingen van het spoor. Jeroen Baldwin / SpoorPro

Sinds dinsdagavond rijden er fiks minder treinen tussen Roosendaal en Vlissingen. Dit wordt veroorzaakt doordat treinen langzamer moeten rijden tussen ‘s Heer Arendsekerke en Goes vanwege verzakkingen in het spoor. Het is nog onduidelijk wanneer de problemen zijn opgelost en de normale dienstregeling kan worden hervat. UPDATE: zie onderaan.

“We maken dit vaker mee in Zeeland”, zegt ProRail-woordvoerder Joke van der Cruysen. “Er is al geruime tijd sprake van overvloedige regenval en aangezien de bodem in Zeeland uit klei bestaat, kan het water moeilijk weg. Hierdoor ontstaan verzakkingen.”

De verzakkingen zijn gemeld over een lengte van 12 kilometer. “We zijn nu aan het kijken waar precies die verzakkingen zitten”, aldus Van der Cruysen. “Vervolgens bekijken we welke actie we dienen te ondernemen, wat erbij komt kijken en wanneer dat kan.” Niet alle verzakkingen zijn per definitie zorgwekkend. “Daar hanteren we specifieke normen voor”, zegt Van der Cruysen. “Als die in het geding zijn, dan wel dreigen te raken, leggen we het treinverkeer stil om herstelwerkzaamheden uit te kunnen voeren. Tot we zekerheid hebben over de ernst van de situatie laten we de treinen uit voorzorg langzamer rijden.”

Daardoor rijden er geen drie treinen per uur tussen Roosendaal en Vlissingen zoals te doen gebruikelijk, maar slechts één.

UPDATE 15.00 uur: De verzakkingen zijn niet geconstateerd over een lengte van 12 kilometer, maar van 53 kilometer. Dat betekent dat er ook verzakkingen zijn geconstateerd tussen Goes en Vlissingen. De spoorbeheerder plaatst vanavond borden langs het traject waarop staat aangegeven hoe hard machinisten ter plaatse mogen rijden. Door deze structurele snelheidsbeperking kunnen er wel meer treinen rijden. Reizigers wordt desondanks verzocht hun reisapp te raadplegen voorafgaand aan hun reis. In de nacht van zondag 3 op maandag 4 december hoopt ProRail dat aannemer VolkerRail alle verzakkingen kan verhelpen, zodat maandag alle treinen weer volgens dienstregeling kunnen rijden.

Lees ook:

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Verzakkingen in Zeeland, minder treinen en langzamer rijden”

Marc Busio|29.11.23|13:54

Twee weken geleden een item op dit forum dat ook na 2030 de extra treinen naar Zeeland gegarandeerd moeten blijven. Mijn reactie daarop was toen: zorg eerst eens dat de betrouwbaarheid van de dienstregeling op die lijn beter wordt. Ik denk dat dit voorval die noodzaak nog eens extra illustreert. Hoe vaak er daar tussen Roosendaal en Vlissingen niet iets loos is………!! Dat is toch gekmakend voor forenzen en studenten die daar dagelijks gebruik van maken!!

A C F Sierts|29.11.23|20:47

@ Marc : inderdaad. Je zou bijna gaan denken dat er opzet achter zit. Dat NS en ProRail er alles doen om het vervoer hier te vernietigen. Om vervolgens dikke subsidies op te kunnen strijken – want zo werkt dat dan.

Op Zl-Mpl is de beschikbaarheid ook al tijdstijden drama. Waarna beide spoorpartijen er als de kippen bij zijn om daar in Den Haag een slaatje uit te slaan. Sinds wanneer lost een kwartiers-IC techniekproblemen op? Basis op orde is kennelijk niet cool. Politiek scoren wel.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verzakkingen in Zeeland, minder treinen en langzamer rijden | SpoorPro.nl
station Goes

Verzakkingen in Zeeland, minder treinen en langzamer rijden

Station Goes, gelegen aan de spoorlijn Roosendaal-Vlissingen krijgt minder treinen te verwerken door verzakkingen van het spoor. Jeroen Baldwin / SpoorPro

Sinds dinsdagavond rijden er fiks minder treinen tussen Roosendaal en Vlissingen. Dit wordt veroorzaakt doordat treinen langzamer moeten rijden tussen ‘s Heer Arendsekerke en Goes vanwege verzakkingen in het spoor. Het is nog onduidelijk wanneer de problemen zijn opgelost en de normale dienstregeling kan worden hervat. UPDATE: zie onderaan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Verzakkingen in Zeeland, minder treinen en langzamer rijden”

Marc Busio|29.11.23|13:54

Twee weken geleden een item op dit forum dat ook na 2030 de extra treinen naar Zeeland gegarandeerd moeten blijven. Mijn reactie daarop was toen: zorg eerst eens dat de betrouwbaarheid van de dienstregeling op die lijn beter wordt. Ik denk dat dit voorval die noodzaak nog eens extra illustreert. Hoe vaak er daar tussen Roosendaal en Vlissingen niet iets loos is………!! Dat is toch gekmakend voor forenzen en studenten die daar dagelijks gebruik van maken!!

A C F Sierts|29.11.23|20:47

@ Marc : inderdaad. Je zou bijna gaan denken dat er opzet achter zit. Dat NS en ProRail er alles doen om het vervoer hier te vernietigen. Om vervolgens dikke subsidies op te kunnen strijken – want zo werkt dat dan.

Op Zl-Mpl is de beschikbaarheid ook al tijdstijden drama. Waarna beide spoorpartijen er als de kippen bij zijn om daar in Den Haag een slaatje uit te slaan. Sinds wanneer lost een kwartiers-IC techniekproblemen op? Basis op orde is kennelijk niet cool. Politiek scoren wel.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.