Duiker

Strukton pompt Groningse badkuip leeg, duikers controleren op lekkages

Duikers zullen dagelijks de bouwkuip die wordt leeggepompt inspecteren op eventuele lekkages. Foto ter illustratie. Adrien Ledeul / Shutterstock

Strukton is maandag begonnen met het weer droogleggen van de bouwkuip achter het station van Groningen. De badkuip wordt weer een bouwkuip. Met behulp van een grote pomp wordt het water afgevoerd en duikers zullen de kuip dagelijks controleren op eventuele lekkages. Vrijdagochtend 11 augustus moet de bouwkuip weer helemaal leeg zijn gepompt. Volgens ProRail is de overlast voor de spoorzone Groningen minimaal.

Sinds eind mei staat de bouwkuip achter het Groningse stationsgebouw onder water. Dat was met een reden, want de wanden van de bouwkuip moeten van een constante druk worden voorzien. “Eind juli is de vloer van de bouwkuip onder water gestort. Nu zijn we er klaar voor om de kuip weer leeg te pompen”, laat ProRail weten in een update op de website.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.