OCCR regie-eiland

5000 maatregelen in draaiboek voor incidenten op of rond het spoor

Officier van Dienst Spoor Jantine van Loo (l) overlegt met haar collega. Jeroen Baldwin / SpoorPro

Het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR) bestaat sinds oktober 2010 en coördineert de afhandeling van calamiteiten en incidenten op het gehele Nederlandse spoor. Het controlecentrum opereerde sindsdien tamelijk onder de radar. Pas begin juni van dit jaar kreeg het landelijke bekendheid toen het onderdak bood aan de verkeersleiding van Verkeersleidingspost Amsterdam aangezien daar het operationele systeem was uitgevallen en niet onverwijld hersteld kon worden. “Toch wordt hier elke dag keihard gewerkt aan een vlotte afhandeling van al het treinverkeer en bijsturing in geval van storingen in geheel Nederland”, zegt Officier van Dienst Spoor (OvD-S) Jantine van Loo.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

5000 maatregelen in draaiboek voor incidenten op of rond het spoor | SpoorPro.nl
OCCR regie-eiland

5000 maatregelen in draaiboek voor incidenten op of rond het spoor

Officier van Dienst Spoor Jantine van Loo (l) overlegt met haar collega. Jeroen Baldwin / SpoorPro

Het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR) bestaat sinds oktober 2010 en coördineert de afhandeling van calamiteiten en incidenten op het gehele Nederlandse spoor. Het controlecentrum opereerde sindsdien tamelijk onder de radar. Pas begin juni van dit jaar kreeg het landelijke bekendheid toen het onderdak bood aan de verkeersleiding van Verkeersleidingspost Amsterdam aangezien daar het operationele systeem was uitgevallen en niet onverwijld hersteld kon worden. “Toch wordt hier elke dag keihard gewerkt aan een vlotte afhandeling van al het treinverkeer en bijsturing in geval van storingen in geheel Nederland”, zegt Officier van Dienst Spoor (OvD-S) Jantine van Loo.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.