Eurostar terminal Amsterdam

Eurostar-dossier: besluit over terminal al in herfst 2022 genomen

De huidige terminal van Eurostar op perron 15b van Amsterdam Centraal.NS Beeldbank

Ineens is ‘heel Nederland’ verbaasd. Verbijsterd en verontwaardigd zelfs. ‘Hoe kan het zijn dat Eurostar medio 2024 een halfjaar tot een jaar niet van Amsterdam Centraal kan vertrekken?’ Media, reizigersorganisaties, politici, vakbondsbestuurders tot de Amsterdamse wethouder voor verkeer en vervoer aan toe buitelen sinds de bekendmaking over elkaar heen om hun verbazing en afschuw hierover uit te spreken. Hebben al deze partijen dan zitten slapen? Het was een al aangekondigd besluit dat er tijdens de grote verbouwing van Amsterdam CS mogelijk even geen plaats zou zijn voor de terminal van Eurostar. Die vooraankondiging vond namelijk al plaats op 4 november vorig jaar.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eurostar-dossier: besluit over terminal al in herfst 2022 genomen | SpoorPro.nl
Eurostar terminal Amsterdam

Eurostar-dossier: besluit over terminal al in herfst 2022 genomen

De huidige terminal van Eurostar op perron 15b van Amsterdam Centraal.NS Beeldbank

Ineens is ‘heel Nederland’ verbaasd. Verbijsterd en verontwaardigd zelfs. ‘Hoe kan het zijn dat Eurostar medio 2024 een halfjaar tot een jaar niet van Amsterdam Centraal kan vertrekken?’ Media, reizigersorganisaties, politici, vakbondsbestuurders tot de Amsterdamse wethouder voor verkeer en vervoer aan toe buitelen sinds de bekendmaking over elkaar heen om hun verbazing en afschuw hierover uit te spreken. Hebben al deze partijen dan zitten slapen? Het was een al aangekondigd besluit dat er tijdens de grote verbouwing van Amsterdam CS mogelijk even geen plaats zou zijn voor de terminal van Eurostar. Die vooraankondiging vond namelijk al plaats op 4 november vorig jaar.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.