Stoomloc 57 Bonne

‘ProRail zet gemeenten rond Limburgse Miljoenenlijn voor het blok’

De Miljoenenlijn is een toeristische attractie, maar Limburg wil de lijn op termijn ook voor reizigersvervoer gaan gebruiken. ZLSM/Peter Franssen

“Bizar”, noemt voorzitter Michel Schellekens van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij het. “ProRail-zuid heeft woensdag de gemeenten die aan de Miljoenenlijn liggen gevraagd om binnen twee weken 1,5 miljoen euro over te maken om de aansluiting van de lijn op het hoofdrailnet bij Kerkrade in stand te houden. “ProRail weet gewoon hoe ze dit spelletje moeten spelen. Het is behoorlijk onkies om op deze manier gemeenten onder druk te zetten. Ze weten gewoon dat dit veel geld is voor een gemeente en dat ze daar niet zomaar ergens een potje voor hebben. Niet sjiek, dit spel.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “‘ProRail zet gemeenten rond Limburgse Miljoenenlijn voor het blok’”

Marc Busio|07.04.23|17:14

Die spoorlijn heeft een eeuw geleden al miljoenen gekost, zonder ooit van veel nut te zijn geweest en nu zouden daar weer miljoenen in gestoken moeten worden? Dat er op deze manier nog mensen van genieten moet je koesteren, want elders is dat plezier de treinreizigers wel vergaan. Sterker, je zou het als goede PR kunnen zien om deze railenthousiasten te faciliteren. Zo niet de Nederlandse ‘ingenieurs van het spoor’ in hun bureaucratisch bolwerk vol dure overhead en Randstedelijke arrogantie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘ProRail zet gemeenten rond Limburgse Miljoenenlijn voor het blok’ | SpoorPro.nl
Stoomloc 57 Bonne

‘ProRail zet gemeenten rond Limburgse Miljoenenlijn voor het blok’

De Miljoenenlijn is een toeristische attractie, maar Limburg wil de lijn op termijn ook voor reizigersvervoer gaan gebruiken. ZLSM/Peter Franssen

“Bizar”, noemt voorzitter Michel Schellekens van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij het. “ProRail-zuid heeft woensdag de gemeenten die aan de Miljoenenlijn liggen gevraagd om binnen twee weken 1,5 miljoen euro over te maken om de aansluiting van de lijn op het hoofdrailnet bij Kerkrade in stand te houden. “ProRail weet gewoon hoe ze dit spelletje moeten spelen. Het is behoorlijk onkies om op deze manier gemeenten onder druk te zetten. Ze weten gewoon dat dit veel geld is voor een gemeente en dat ze daar niet zomaar ergens een potje voor hebben. Niet sjiek, dit spel.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “‘ProRail zet gemeenten rond Limburgse Miljoenenlijn voor het blok’”

Marc Busio|07.04.23|17:14

Die spoorlijn heeft een eeuw geleden al miljoenen gekost, zonder ooit van veel nut te zijn geweest en nu zouden daar weer miljoenen in gestoken moeten worden? Dat er op deze manier nog mensen van genieten moet je koesteren, want elders is dat plezier de treinreizigers wel vergaan. Sterker, je zou het als goede PR kunnen zien om deze railenthousiasten te faciliteren. Zo niet de Nederlandse ‘ingenieurs van het spoor’ in hun bureaucratisch bolwerk vol dure overhead en Randstedelijke arrogantie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.