Noordelijke Randweg in Voorhout met spooronderdoorgang geopend

Impressie spooronderdoorgang Voorhout, december 2018, beeld ProRail

De Noordelijke Randweg, een nieuwe verbinding tussen de N444 en de ontsluitingsweg Hooghkamer in Voorhout, werd op zaterdag 27 augustus geopend. ProRail en Heijmans Infra bouwden in opdracht van de gemeente Teylingen aan een nieuwe onderdoorgang waardoor autoverkeer, fietsers en voetgangers het spoor veilig kruisen. Hierdoor wordt ook de spoorwegovergang Herenstraat in het centrum ontlast.

De bouw van de spooronderdoorgang startte in het najaar van 2019 en duurde tot medio 2021. Om de onderdoorgang te realiseren waren er twee buitendienststellingen nodig. ProRail: “Vooral het weekend van het inschuiven van de tunnelmoot werd veel spannender dan voorzien door opwellend water.”

TunnelAlliantie

De spooronderdoorgang in Voorhout is één van de eerste projecten die door ProRail en Heijmans Infra werd uitgevoerd in de zogeheten TunnelAlliantie, een samenwerking tussen de gemeente, aannemers en ProRail. “Elke partij is leidend in de fase waarvoor zij het meest aangewezen is en de andere partijen worden vroegtijdig betrokken. Zo worden werkzaamheden in één keer goed gedaan. Dat scheelt tijd en kosten”, aldus ProRail.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.