Swietelsky Rail vervangt wissels op emplacement Liempde

Op het emplacement in Liempde worden in augustus twaalf wissels vervangen tijdens een grootschalige wisselvernieuwing. Er worden onder andere acht hogesnelheidswissels geplaatst. De wisselvernieuwing, die zal worden uitgevoerd door Swietelsky Rail, zal naar verwachting 17 dagen duren.

De bovenleiding en de seinen worden ook aangepast omdat de nieuwe wissels een andere hoekverhouding hebben dan de huidige. De wisselverwarming op gas wordt tevens vervangen voor elektrisch verwarmde wissels. Vanwege de werkzaamheden zal het spoor tussen Eindhoven en Den Bosch van 9 tot 26 augustus buitendienst zijn.

Swietelsky
Via dit transformatorstation komt vanuit de energiemaatschappij de voeding binnen. Later zullen er kabels naar de wisselverwarming gelegd worden. Foto: Swietelsky

Vast puntstuk

De hogesnelheidswissels van het type dat wordt gebruikt hebben een gemiddelde lengte van ongeveer 140 meter en verschillen met andere types wissels omdat ze een vast puntstuk hebben in plaats van een bewegend puntstuk. Daardoor is dit type wissels minder storingsgevoelig.

Lees ook:

Spoorverdubbeling Landgraaf-Heerlen is langste buitendienststelling van dit jaar

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Swietelsky Rail vervangt wissels op emplacement Liempde | SpoorPro.nl