Havenspoorlijn Rotterdam

Havenspoorlijn Rotterdam 96 uur buiten dienst rond Pinksteren

Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Met Pinksteren zal het spoorgoederenvervoer rond de geplaagde Havenspoorlijn bij Rotterdam 96 uur lang worden stilgelegd voor grootschalige werkzaamheden. Rond de Paasdagen werd er ook al onderhoud uitgevoerd aan de Havenspoorlijn, maar de werkzaamheden met Pinksteren zullen nog groter uitpakken.

Vanaf zaterdag 4 juni ligt de Havenspoorlijn er tenminste 96 uur uit voor onder meer het vervangen van wissels, het vernieuwen van overwegen op calamiteitenwegen, het graven van sleuven voor de brandblusvoorziening en het vervangen van verlichting. “Overal in het gebied wordt gewerkt”, aldus ProRail.

Overlast

Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken is er voor gekozen om alle werkzaamheden aan te pakken tijdens één grote buitendienststelling. Aangezien het rond Pinksteren minder druk is dan op andere (doordeweekse) dagen vinden de werkzaamheden op deze dagen plaats. Vanaf woensdagmiddag 8 juni rijden de goederentreinen weer zoals gebruikelijk over de Havenspoorlijn.

Problemen

De Havenspoorlijn gaat al jaren gebukt onder problemen, zoals de blusvoorzieningen die nog altijd niet naar behoren werken. In mei van dit jaar had SpoorPro -na een zoveelste storing aan de Havenspoorlijn- een interview met ProRail-ceo John Voppen die daar toen het volgende over zei:

“Het ging onlangs inderdaad absoluut niet zoals wij het willen. De hele markt had last van de verstoring. Dat geeft een deuk in het vertrouwen dat verladers hebben in het spoorgoederenvervoer. Het moet beter. We weten dat er achterstallig onderhoud is en zijn druk bezig om dat weg te werken, en we beseffen dat dat gisteren klaar had moeten zijn. Maar we hebben wel wat tijd nodig om het stap voor stap uit te voeren.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.