Spooroverweg

Werkzaamheden voor spoorvernieuwing tussen Zutphen en Winterswijk

Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei wordt het spoor tussen Zutphen en Winterswijk vernieuwd. De werkzaamheden vinden plaats in Vorden, Ruurlo, Lichtenvoorde, Groenlo en Winterswijk. Bij de werkzaamheden worden werktreinen voor spoorvernieuwing ingezet en wordt een mobiele kraan van 400 gebruikt om twee wissels te vernieuwen in Lievelde.

Treinreizigers op het traject tussen Zutphen en Winterswijk krijgen te maken met hinder en extra reistijd. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer. Meerdere overwegen zullen tijdens de werkzaamheden, die worden geleid door aannemer Swietelsky, tijdelijk worden afgesloten.

Dag en nacht werkzaamheden

Om het werk in negen dagen goed, snel en veilig uit te voeren werkt de aannemer dag en nacht door. Volgens ProRail zal behalve de treinreizigers ook de omgeving hinder ondervinden in de vorm van geluidsoverlast en werkverlichting bij het inrichten van werkterreinen, het aanleggen van werkdepots en het afsluiten van overwegen en wegomleidingen.

Lees ook:

Grootschalige spoorvernieuwing bij station Deventer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.