Deutsche Bahn aan de slag met ruim 3,000 kilometer aan geluidsschermen

Deutsche Bahn (DB) en de federale overheid staan op dinsdag stil bij de internationale dag tegen lawaai met de belofte om in het lopende decennium 3,250 kilometer aan geluidsschermen te installeren langs het Duitse spoor.

Dat komt neer op ruim 360 kilometer per jaar tot en met 2030. Volgens DB zullen ongeveer 800,000 mensen die naast of in de buurt van het spoor wonen profijt hebben van de plannen, die samen met de federale regering worden uitgevoerd.

In 2021 heeft hebben DB en de Duitse overheid 71 kilometer aan geluidsschermen aangelegd. Dat vergde een investering van 150 miljoen euro. Een kleine 33,000 mensen ervaren daardoor minder spooroverlast, zegt DB.

DB neemt zijn maatregelen in het kader van het vrijwillige overheidsprogramma tegen geluidsoverlast. Als onderdeel daarvan is sinds 1999 al reeds 2,100 kilometer aan spoor voorzien van geluidsschermen. Ook zijn de afgelopen twintig jaar op verschillende plaatsen gebouwen, appartementen en woningen voorzien van geluidswerend glas. Al met al is er door DB en de overheid inmiddels 1,75 miljard euro in maatregelen gestoken.

“Als we onze klimaatdoelen willen hallen, dan moet het spoornetwerk uitgebreid worden. We kunnen het spoor alleen beter benutten met medewerking van omwonenden”, aldus staatsecretaris voor Digitalisering en Transport Michael Theurer.

“We zetten voortdurend stappen om onze treinen stiller te maken en de geluidsoverlast terug te dringen”, voegt DB’s eigen noise protection officer Andreas Gehlaar toe.

Tussen 2030 en 2050 moet nog eens 3,250 kilometer aan spoor worden voorzien van geluidsschermen. Daar moeten andermaal 800,000 mensen baat bij hebben.

Dit verhaal is afkomstig van RailTech.com, de Engelstalige zusterpublicatie van SpoorPro. 

Lees verder:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Deutsche Bahn aan de slag met ruim 3,000 kilometer aan geluidsschermen | SpoorPro.nl

Deutsche Bahn aan de slag met ruim 3,000 kilometer aan geluidsschermen

Deutsche Bahn (DB) en de federale overheid staan op dinsdag stil bij de internationale dag tegen lawaai met de belofte om in het lopende decennium 3,250 kilometer aan geluidsschermen te installeren langs het Duitse spoor.

Dat komt neer op ruim 360 kilometer per jaar tot en met 2030. Volgens DB zullen ongeveer 800,000 mensen die naast of in de buurt van het spoor wonen profijt hebben van de plannen, die samen met de federale regering worden uitgevoerd.

In 2021 heeft hebben DB en de Duitse overheid 71 kilometer aan geluidsschermen aangelegd. Dat vergde een investering van 150 miljoen euro. Een kleine 33,000 mensen ervaren daardoor minder spooroverlast, zegt DB.

DB neemt zijn maatregelen in het kader van het vrijwillige overheidsprogramma tegen geluidsoverlast. Als onderdeel daarvan is sinds 1999 al reeds 2,100 kilometer aan spoor voorzien van geluidsschermen. Ook zijn de afgelopen twintig jaar op verschillende plaatsen gebouwen, appartementen en woningen voorzien van geluidswerend glas. Al met al is er door DB en de overheid inmiddels 1,75 miljard euro in maatregelen gestoken.

“Als we onze klimaatdoelen willen hallen, dan moet het spoornetwerk uitgebreid worden. We kunnen het spoor alleen beter benutten met medewerking van omwonenden”, aldus staatsecretaris voor Digitalisering en Transport Michael Theurer.

“We zetten voortdurend stappen om onze treinen stiller te maken en de geluidsoverlast terug te dringen”, voegt DB’s eigen noise protection officer Andreas Gehlaar toe.

Tussen 2030 en 2050 moet nog eens 3,250 kilometer aan spoor worden voorzien van geluidsschermen. Daar moeten andermaal 800,000 mensen baat bij hebben.

Dit verhaal is afkomstig van RailTech.com, de Engelstalige zusterpublicatie van SpoorPro. 

Lees verder:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.