Station Enschede

Onderzoek naar optie verdiept spoor in centrum Enschede

Foto: Inge Jacobs

De gemeente Enschede gaat samen met ProRail, NS en de provincie Overijssel onderzoeken hoe haalbaar een verdiept spoortracé is in het centrum van de stad. De vraag is onderdeel van een bredere studie naar de ontwikkeling van het Stationskwartier. Eind oktober moeten de resultaten bekend zijn.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

2 reacties op “Onderzoek naar optie verdiept spoor in centrum Enschede”

A C F Sierts|13.04.22|20:11

Te bespottelijk voor woorden. Ook de bewering dat de electrificatie ingrijpend is, slaat totaal nergens op. Het eerste stuk bij het station richting Glanerbrug was notabene ooit geelectrificeeerd ! Toen liep daar de locomotief van de toen soms nog getrokken treinen om.

Ron Swart|14.04.22|15:51

In de zomer van 2013 is station Enschede nog ingrijpend gerenoveerd. Zo snel mogelijk dubbelspoor aanleggen bij Glanerbrug, zodat de trein niet meer tot 9 minuten hoeft te wachten in Gronau. Zoiets zet zoden aan de dijk!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.