Dit gebied zal het punt zijn waar HS2-treinen vanuit Londen zullen komen en richting Birmingham en het noorden zullen gaan
Video

HS2-team bereidt bouwplaats voor op inzet tunnelboormachines

In West Ruislip, ten westen van Londen, zijn onlangs twee tunnelboormachines aangekomen. Deze boormachines gaan de Northolt-tunnel graven die 13,5 kilometer lang is. Deze tunnel maakt het straks mogelijk voor HS2-passagiers om via Old Oak Common onder Londen door te reizen.

Het projectteam van West Ruislip heeft twee jaar lang gewerkt om de bouwplaats voor te bereiden om de eerste twee tunnelboormachines in te kunnen zetten. De twee machines zijn de eerste van de in totaal zes tunnelboormachines die in totaal 20 kilometer aan dubbelgeboorde tunnels onder Londen zullen boren. Bij het Phase One-project van HS2 zullen nog eens acht tunnelboormachines worden ingezet die in totaal 103 kilometer aan tunnels zullen graven tussen Londen en de West Midlands.

Om de enorme stukken van de tunnelboormachines (TBM) ter plaatse te krijgen, was een enorme logistieke coördinatie nodig met steun van de wegbeheerders. De grootste onderdelen van de machines werden over de weg vervoerd vanuit de havens van Essex met vrachtwagens die de extra brede ladingen konden dragen.

De tunnelboormachines kwamen aan

De twee machines zijn speciaal ontworpen om voornamelijk door een reeks geologische rotslagen, krijt en Londense klei te boren, en zijn geautomatiseerd om elk 4.220 tunnelsegment-ringen te installeren, om elke 8 kilometer tunnel te creëren.

Er zullen ongeveer vijftien mensen tegelijk bij elke machine in ploegendiensten werken, waardoor de machines twee jaar de klok rond blijven werken, en alleen stoppen met Kerstmis en Pasen. Een team van ongeveer 40 mensen werkt aan de montage van de machines en bereidt zich voor op de lancering in 2022.

Bekijk hier een video van het voorbereidend werk:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.