European Hyperloop Center wil tijdelijke testbaan om vaart in testprogramma te houden

Image: EHC

Het European Hyperloop Center (EHC) wil door middel van een tijdelijke testbaan in Veendam alvast beginnen met fase 1 van zijn hyperloop-testprogramma. Dit omdat het doorlopen van alle procedures voor het definitieve testcentrum in het Groningse Meerstad nog de nodige tijd zal kosten.

Volgens het EHC lopen er inmiddels gesprekken met HUSA Logistics om op hun terrein in Veendam een 420 meter lange sectie van de uiteindelijke testbaan aan te leggen. De betrokkenen verwachten dat in het tweede kwartaal begonnen kan worden met de bouwwerkzaamheden, om zo nog voor het einde van het jaar de eerste buisdelen te installeren. De testbaan zal uiteindelijk hergebruikt worden als onderdeel van de nog te bouwen 2,6 kilometer lange buis in Meerstad.

Met de tijdelijk testbaan in Veendam hoopt het EHC tijdig te kunnen beginnen met fase 1 van het testwerk, waarbij de partijen het functioneren van een hyperloop wissel op snelheden van 75 kilometer per uur willen aantonen. Door hiermee ervaring op te doen, denkt het EHC tevens beter voorbereid te zijn op de volgende fase van de tests in Meerstad, waarin diezelfde wissel bij een snelheid van 700 kilometer per uur gedaan moet worden.

Het EHC is onderdeel van het Hyperloop Development Program, een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen, waaronder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincie Groningen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.