Station Hoek van Holland Strand

SpoorProTV: station Hoek van Holland Strand, nieuwe hyperloop pod en digital twin

Still uit beelden SpoorProTV

Er speelt veel in de spoorsector en daarom is er woensdag een extra lange uitzending van SpoorProTV met aandacht voor het nieuwe station Hoek van Holland Strand dat aan het bestaande metrospoor wordt gekoppeld, de onthulling van de nieuwe hyperloop pod door het TU Delft-studententeam en de toepassing van een Digital Twin bij de uitrol van ERTMS.

Afgelopen week hielden stormen Dudley, Eunice en Franklin flink huis op het spoor in Nederland. Dat was een goede test om aan te tonen dat het nieuwe metrospoor en de nieuwe stations van Hoek van Holland weersbestendig zijn. Ondanks het barre weer werd daar hard doorgewerkt aan de koppeling van het nieuwe metrospoor van het station Hoek van Holland Strand aan het bestaande spoor. SpoorPro ging ter plaatse en sprak met Floriaan Alfrink, projectleider koppeling Metro aan Zee bij de gemeente Rotterdam.

Onthulling hyperloop pod

Studenten van de TU Delft hebben deze week het ontwerp van een nieuw hyperloop pod onthuld. Bijzonder aan het nieuwe ontwerp is dat de pod ‘hangt’ aan de baan. Dat houdt in dat de magnetische geleiding via de bovenkant en niet via de onderkant gebeurt. Ook hiervan is een videoreportage te zien.

Hoe kan een Digital Twin helpen om de uitrol van ERTMS te versnellen? Daar gaan Michiel Vijverberg, Programmamanager implementatie ERTMS en directeur Nico Schaefers van GeoNext dieper op in tijdens een studiogesprek. GeoNext is met twee innovaties geselecteerd voor het project ERTMS ASAP dat als doel heeft om ERTMS in 2040 te hebben uitgerold in plaats van 2050.

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere twee weken op woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.