SpoorProTV: ERTMS-programma aan de vooravond van gunning contracten

Afbeelding: Wikimedia Commons

Na jarenlange voorbereidingen is het dan eindelijk bijna zover: binnenkort wordt bekend wie het grote ERTMS-contract heeft gewonnen voor de installatie van het Central Safety Systeem (CSS) ERTMS in de Nederlandse spoorinfrastructuur. Dit jaar zullen er diverse contracten worden gegund en projecten samenvallen, vertelde Peter Scheffel van de Programmadirectie ERTMS woensdag in de uitzending van SpoorProTV.

De manager Omgeving, Gebruikers, Migratie vertelt onder meer over een subsidie-aanvraag die het programma heeft ingediend voor de ombouw van 650 railvoertuigen via de Connecting Europe Facility (CEF). Ook geeft hij een toelichting op een congres waar de sector bij elkaar komt om over de volgende stappen in het grote spoorprogramma te praten.

Bekijk hier de uitzending terug:

Toegankelijkheid station Gorinchem verbeterd

Verder in de uitzending een videoreportage van de opening van het vernieuwde station van Gorinchem. Met een nieuwe reizigerstunnel, zijperron, lift en een hellingsvlak is het station nu voor alle reizigers toegankelijk. Onder anderen Emmy den Heijer komt aan het woord. Zij heeft zich vanuit het Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid hard gemaakt voor de toegankelijkheid van het station. Verder blikken programmamanager Toegankelijkheid Bram ’t Mannetje en regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail terug op het harde werk dat er is verzet.

SpoorProTV wordt iedere twee weken op woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: ERTMS-programma aan de vooravond van gunning contracten | SpoorPro.nl

SpoorProTV: ERTMS-programma aan de vooravond van gunning contracten

Afbeelding: Wikimedia Commons

Na jarenlange voorbereidingen is het dan eindelijk bijna zover: binnenkort wordt bekend wie het grote ERTMS-contract heeft gewonnen voor de installatie van het Central Safety Systeem (CSS) ERTMS in de Nederlandse spoorinfrastructuur. Dit jaar zullen er diverse contracten worden gegund en projecten samenvallen, vertelde Peter Scheffel van de Programmadirectie ERTMS woensdag in de uitzending van SpoorProTV.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.