Tram ontspoord na botsing met auto op de Koekoekslaan in Nieuwegein, foto: AS Media

Vierde ontspoorde tram in Utrecht, in nog geen jaar tijd. Toeval, of is er meer aan de hand?

NIEUWEGEIN - Zaterdagmorgen 17 april rond 8.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de spooroverweg vlak voor de tramhalte St. Anthonius Ziekenhuis aan de Koekoekslaan in Nieuwegein. Een auto en een tram kwamen met elkaar in botsing. Door de klap ontspoorde de tram. De hulpdiensten werden massaal ingezet. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. In de auto zat een persoon bekneld. Brandweerlieden hebben het slachtoffer bevrijd en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Ook een reiziger in de tram raakte gewond. Het ongeval heeft voor forse schade gezorgd. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

Dinsdagochtend 4 januari is een tram ontspoord tussen Nieuwegein en IJsselstein. Het is niet de eerste keer: in nog geen jaar tijd is de sneltram tussen op dit traject vier keer ontspoord. Toeval? En hoe zit het nu met de veiligheid? We vragen het de provincie Utrecht, die de vragen schriftelijk beantwoordt. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Hendriëlle de Groot

1 reactie op “Vierde ontspoorde tram in Utrecht, in nog geen jaar tijd. Toeval, of is er meer aan de hand?”

Illya Vaes|06.01.22|16:34

“passage-snelheid van de trams op diverse overwegen verlaagd”:
Dus omdat automobilisten te hard rijden resp. geen voorrang geven resp. zich niet aan de regels houden, moet de tram MINDER concurrerend worden gemaakt zodat er meer mensen in de auto stappen en die als echt rupsje-nooit-genoeg dan nóg meer ruimte moet krijgen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vierde ontspoorde tram in Utrecht, in nog geen jaar tijd. Toeval, of is er meer aan de hand? | SpoorPro.nl
Tram ontspoord na botsing met auto op de Koekoekslaan in Nieuwegein, foto: AS Media

Vierde ontspoorde tram in Utrecht, in nog geen jaar tijd. Toeval, of is er meer aan de hand?

NIEUWEGEIN - Zaterdagmorgen 17 april rond 8.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de spooroverweg vlak voor de tramhalte St. Anthonius Ziekenhuis aan de Koekoekslaan in Nieuwegein. Een auto en een tram kwamen met elkaar in botsing. Door de klap ontspoorde de tram. De hulpdiensten werden massaal ingezet. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. In de auto zat een persoon bekneld. Brandweerlieden hebben het slachtoffer bevrijd en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Ook een reiziger in de tram raakte gewond. Het ongeval heeft voor forse schade gezorgd. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

Dinsdagochtend 4 januari is een tram ontspoord tussen Nieuwegein en IJsselstein. Het is niet de eerste keer: in nog geen jaar tijd is de sneltram tussen op dit traject vier keer ontspoord. Toeval? En hoe zit het nu met de veiligheid? We vragen het de provincie Utrecht, die de vragen schriftelijk beantwoordt. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Hendriëlle de Groot

1 reactie op “Vierde ontspoorde tram in Utrecht, in nog geen jaar tijd. Toeval, of is er meer aan de hand?”

Illya Vaes|06.01.22|16:34

“passage-snelheid van de trams op diverse overwegen verlaagd”:
Dus omdat automobilisten te hard rijden resp. geen voorrang geven resp. zich niet aan de regels houden, moet de tram MINDER concurrerend worden gemaakt zodat er meer mensen in de auto stappen en die als echt rupsje-nooit-genoeg dan nóg meer ruimte moet krijgen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.