Ingebruikname station Delft Campus: eerste energieneutrale station

ProRail heeft maandag station Delft Campus in gebruik genomen. Na twee jaar renoveren is dit het eerste energieneutrale station van Nederland, met als belangrijkste kenmerk de perronoverkapping die volledig uit zonnepanelen bestaat. Dankzij de perronoverkapping wordt er net zoveel energie opgewekt als er wordt verbruikt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Hendriëlle de Groot

1 reactie op “Ingebruikname station Delft Campus: eerste energieneutrale station”

Samy Woliner|23.12.21|07:27

Wat een mooi verhaal. Ik ben zondag langs het station getreind met mijn twee jonge meiden en we vonden het allemaal erg mooi. “Zulke panelen hebben we ook op ons dak papa!” Dat klopt, maar energieneutraal zijn we nog niet helemaal thuis. Challenge accepted! Plaatsvervangend trots!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ingebruikname station Delft Campus: eerste energieneutrale station | SpoorPro.nl

Ingebruikname station Delft Campus: eerste energieneutrale station

ProRail heeft maandag station Delft Campus in gebruik genomen. Na twee jaar renoveren is dit het eerste energieneutrale station van Nederland, met als belangrijkste kenmerk de perronoverkapping die volledig uit zonnepanelen bestaat. Dankzij de perronoverkapping wordt er net zoveel energie opgewekt als er wordt verbruikt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Hendriëlle de Groot

1 reactie op “Ingebruikname station Delft Campus: eerste energieneutrale station”

Samy Woliner|23.12.21|07:27

Wat een mooi verhaal. Ik ben zondag langs het station getreind met mijn twee jonge meiden en we vonden het allemaal erg mooi. “Zulke panelen hebben we ook op ons dak papa!” Dat klopt, maar energieneutraal zijn we nog niet helemaal thuis. Challenge accepted! Plaatsvervangend trots!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.