NABO Oisterwijk

ProRail sluit onbewaakte overweg Jonkheerpad in Oisterwijk

De onbewaakte overweg Jonkheerpad in Oisterwijk is maandag afgesloten. De overweg ligt middenin een natuurgebied en wordt bezocht door veel wandelaars. Omdat dit gevaarlijke situaties opleverde, heeft ProRail in overleg met grondeigenaar Brabants Landschap besloten om de overweg te sluiten. 

Ondertussen werkt ProRail een plan uit om een tunnel onder het spoor te bouwen zodat mensen het spoor veilig kunnen kruisen.

Overweg Jonkheerpad

De voormalige overweg Jonkheerpad in Oisterwijk ligt midden in een natuurgebied, vlakbij Kasteel Nemerlaer en de Essche Stroom. ProRail is met grondeigenaar Brabants Landschap in gesprek gegaan over de veiligheid van de Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO), waarna is besloten om de overweg op te heffen. Daarbij is afgesproken dat er wel een alternatief moet komen voor wandelaars om het spoor over te steken.

Beide partijen werken samen aan een plan voor een tunnel onder het spoor. Deze tunnel komt ten westen van de huidige overweg, op de plek waar de Essche Stroom onder het spoor door gaat. Ook gaat ProRail een vlonderpad tussen de tunnel en het huidige wandelpad aanleggen. De verwachting is dat de tunnel in 2023 gerealiseerd is. Tot die tijd kunnen wandelaars gebruik maken van de overweg bij de Posthoornseweg.

Opheffen NABO’s

Vanwege het gevaar willen ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het aantal NABO’s verder terugbrengen. In Nederland zijn zo’n 277 NABO’s. ProRail werkt voor het opheffen van NABO samen met wegbeheerders en andere organisaties.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail sluit onbewaakte overweg Jonkheerpad in Oisterwijk | SpoorPro.nl
NABO Oisterwijk

ProRail sluit onbewaakte overweg Jonkheerpad in Oisterwijk

De onbewaakte overweg Jonkheerpad in Oisterwijk is maandag afgesloten. De overweg ligt middenin een natuurgebied en wordt bezocht door veel wandelaars. Omdat dit gevaarlijke situaties opleverde, heeft ProRail in overleg met grondeigenaar Brabants Landschap besloten om de overweg te sluiten. 

Ondertussen werkt ProRail een plan uit om een tunnel onder het spoor te bouwen zodat mensen het spoor veilig kunnen kruisen.

Overweg Jonkheerpad

De voormalige overweg Jonkheerpad in Oisterwijk ligt midden in een natuurgebied, vlakbij Kasteel Nemerlaer en de Essche Stroom. ProRail is met grondeigenaar Brabants Landschap in gesprek gegaan over de veiligheid van de Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO), waarna is besloten om de overweg op te heffen. Daarbij is afgesproken dat er wel een alternatief moet komen voor wandelaars om het spoor over te steken.

Beide partijen werken samen aan een plan voor een tunnel onder het spoor. Deze tunnel komt ten westen van de huidige overweg, op de plek waar de Essche Stroom onder het spoor door gaat. Ook gaat ProRail een vlonderpad tussen de tunnel en het huidige wandelpad aanleggen. De verwachting is dat de tunnel in 2023 gerealiseerd is. Tot die tijd kunnen wandelaars gebruik maken van de overweg bij de Posthoornseweg.

Opheffen NABO’s

Vanwege het gevaar willen ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het aantal NABO’s verder terugbrengen. In Nederland zijn zo’n 277 NABO’s. ProRail werkt voor het opheffen van NABO samen met wegbeheerders en andere organisaties.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.