SpoorProTV

SpoorProTV: Eerste Nightjet naar Zürich en robothond inspecteert spoorinfra

De toestand van het spoor inspecteren zonder dat het treinverkeer hoeft te worden stilgelegd en zonder risico voor personeel, of een eerste inspectie bij calamiteiten met gevaarlijke stoffen. ProRail droomt er van en met hulp van een robothond zou het mogelijk moeten zijn. In SpoorProTV vertellen de spoorbeheerder en Antea Group over de mogelijkheden en eerste ervaringen.

Verder in deze uitzending aandacht voor de eerste nachttrein naar Zürich die sinds deze week rijdt vanuit Amsterdam. Directeur NS International Heike Luiten licht de plannen toe en we nemen een kijkje in deze Nightjet.

Ook is er aandacht voor de laatste keer dat er een live omroepstem te horen was op de Nederlandse treinstations. De computer neemt het over en Erna Burggraaff,  regisseur stationsinformatie bij NS legt uit waarom.

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Lees ook:

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.