Zuidasdok Amsterdam valt weer duurder uit

De werkzaamheden aan het grootschalige Zuidasdok-project in Amsterdam vallen waarschijnlijk 144 miljoen euro duurder uit en dreigen nog langer te gaan duren. Dat blijkt uit een halfjaarrapportage van het project, dat ervoor zorgt dat een stuk snelweg onder de grond zal lopen. Volgen het rapport vormt de trage besluitvorming over het toekennen van meer budget voor Zuidasdok een groot risico.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Zuidasdok Amsterdam valt weer duurder uit”

Marc Busio|04.12.21|12:07

Daar gaan we weer! De opdrachtgevers zijn wederom ‘in de fuik’ gezwommen en zullen keer op keer bij moeten gaan lappen om het zoveelste miljardenproject te kunnen voltooien. Gratis tip: gebruik daar het geld voor dat nu gereserveerd is voor het doortrekken van de NZ-metrolijn naar Schiphol. Het bestaande spoor biedt namelijk meer dan voldoende capaciteit om in de ‘nieuwe toekomst’ na Corona de luchtreizigers naar Amsterdam te vervoeren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zuidasdok Amsterdam valt weer duurder uit | SpoorPro.nl

Zuidasdok Amsterdam valt weer duurder uit

De werkzaamheden aan het grootschalige Zuidasdok-project in Amsterdam vallen waarschijnlijk 144 miljoen euro duurder uit en dreigen nog langer te gaan duren. Dat blijkt uit een halfjaarrapportage van het project, dat ervoor zorgt dat een stuk snelweg onder de grond zal lopen. Volgen het rapport vormt de trage besluitvorming over het toekennen van meer budget voor Zuidasdok een groot risico.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Zuidasdok Amsterdam valt weer duurder uit”

Marc Busio|04.12.21|12:07

Daar gaan we weer! De opdrachtgevers zijn wederom ‘in de fuik’ gezwommen en zullen keer op keer bij moeten gaan lappen om het zoveelste miljardenproject te kunnen voltooien. Gratis tip: gebruik daar het geld voor dat nu gereserveerd is voor het doortrekken van de NZ-metrolijn naar Schiphol. Het bestaande spoor biedt namelijk meer dan voldoende capaciteit om in de ‘nieuwe toekomst’ na Corona de luchtreizigers naar Amsterdam te vervoeren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.