SpoorProTV

SpoorProTV: hoe de burgemeester van Enschede zijn Spooragenda ‘vergat’ in de trein

Theo Bovens, de burgemeester van Enschede, liet vorige week opzettelijk de Spooragenda Oost-Nederland in de trein slingeren. In navolging van ChristenUnie-kamerlid Gert-Jan Segers, die hetzelfde deed met vertrouwelijke formatiestukken, hoopt Bovens zo meer aandacht te krijgen voor de tot nu toe door Den Haag vrijwel genegeerde spoorplannen. In SpoorProTV licht de burgervader zijn actie toe en het effect dat deze tot nu toe heeft gehad. 

Verder in deze uitzending een rondleiding door de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG), waarvan de eerste treinstellen in de loop van volgend jaar in de reguliere treindienst worden opgenomen en een kijkje in de nieuwe fietsenstalling op station Tilburg.

Albert Holtrust van Railalert is in de studio om uitleg te geven over het nieuwe Voorschrift Veilig Werken Hoogspanning (VVW HS). Dit treedt op 1 januari volgend jaar in werking en moet incidenten zoals elektrocutie en elektrisering voorkomen bij werk aan installaties van hoofd- en lokaal spoor.

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.