Eerste fase afzinkoperatie IJboulevard succesvol afgerond

De eerste fase van de transport- en afzinkoperatie van de elementen van de fietsenstalling aan het IJ in Amsterdam, is succesvol afgerond, meldt bouwbedrijf Volker Wessels Infrastructuur. Opdrachtgever van deze omvangrijke operatie is de gemeente Amsterdam.

Aan het project gingen maandenlange intensieve voorbereiding vooraf. Vanaf half november is er negen dagen door Van Hattum en Blankevoort (onderdeel van VolkerWessels Infrastructuur) hard gewerkt om deze omvangrijke operatie te laten slagen. Hiermee is de eerste fase van de transport- en afzinkoperatie van de elementen van de fietsenstalling succesvol afgerond.

De tweede fase van deze operatie vindt plaats op 29 november, 2 en 5 december. Dan zullen de elementen naar de projectlocatie aan de De Ruijterkade in Amsterdam worden gevaren.

Samenwerking

De fietsenstalling aan het IJ is een samenwerking tussen verschillende partijen: de City of Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en ProRail. Van Hattum en Blankevoort voert het werk uit. De aannemer bouwt de stalling samen met Volker Staal en Funderingen (VSF), HOMIJ Technische Installaties, Gebr. van Kessel Bedrijven (allen onderdeel van VolkerWessels).

De vormgeving is door VenhoevenCS architecture+urbanism gedaan en Royal HaskoningDHV heeft bijgedragen aan het ontwerp van de aanvaarbescherming. Het transport en afzinken van de elementen wordt uitgevoerd door Strukton Immersion Projects en Mammoet Nederland.

Bekijk hieronder een timelapse van het afzinken van de elementen voor de fietsenstalling:

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste fase afzinkoperatie IJboulevard succesvol afgerond | SpoorPro.nl

Eerste fase afzinkoperatie IJboulevard succesvol afgerond

De eerste fase van de transport- en afzinkoperatie van de elementen van de fietsenstalling aan het IJ in Amsterdam, is succesvol afgerond, meldt bouwbedrijf Volker Wessels Infrastructuur. Opdrachtgever van deze omvangrijke operatie is de gemeente Amsterdam.

Aan het project gingen maandenlange intensieve voorbereiding vooraf. Vanaf half november is er negen dagen door Van Hattum en Blankevoort (onderdeel van VolkerWessels Infrastructuur) hard gewerkt om deze omvangrijke operatie te laten slagen. Hiermee is de eerste fase van de transport- en afzinkoperatie van de elementen van de fietsenstalling succesvol afgerond.

De tweede fase van deze operatie vindt plaats op 29 november, 2 en 5 december. Dan zullen de elementen naar de projectlocatie aan de De Ruijterkade in Amsterdam worden gevaren.

Samenwerking

De fietsenstalling aan het IJ is een samenwerking tussen verschillende partijen: de City of Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en ProRail. Van Hattum en Blankevoort voert het werk uit. De aannemer bouwt de stalling samen met Volker Staal en Funderingen (VSF), HOMIJ Technische Installaties, Gebr. van Kessel Bedrijven (allen onderdeel van VolkerWessels).

De vormgeving is door VenhoevenCS architecture+urbanism gedaan en Royal HaskoningDHV heeft bijgedragen aan het ontwerp van de aanvaarbescherming. Het transport en afzinken van de elementen wordt uitgevoerd door Strukton Immersion Projects en Mammoet Nederland.

Bekijk hieronder een timelapse van het afzinken van de elementen voor de fietsenstalling:

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.