Opening RailTech Europe met Pier Eringa, Roger van Boxtel, Pio Guido en burgemeester Jan van Zanen van Utrecht

RailTech Europe keert terug in Utrecht

RailTech Europe, de internationale vakbeurs en het congres voor de spoorsector, keert na een noodgedwongen digitale editie in 2022 weer terug als fysiek evenement. Van 8 tot 10 maart staat de Jaarbeurs Utrecht weer in het teken van het spoor. 

Op de beursvloer presenteren meer dan 200 bedrijven die actief zijn in de volle breedte van de spoorsector hun producten en diensten. Kijk hier voor het volledige overzicht van alle exposanten. Daarnaast is er ruimte voor start-ups, innovaties en interactieve workshops. Ook deze editie worden er weer innovatie-awards uitgereikt en is er een netwerkdiner.

Congresprogramma

Tijdens de driedaagse RailTech Europe Conference die parallel aan de beurs plaatsvindt, komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1: Digital Railways
De implementatie van ERTMS maakt ook de toepassing van andere technologieën eenvoudiger, zoals ATO en Digital Automatic Coupling. Wat zijn de laatste ontwikkelingen bij de implementatie van ERTMS? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen die moeten worden aangepakt voordat een echt Europees systeem kan worden gerealiseerd? Hoe ontwikkelen communicatiesystemen zich? Dit en meer komt aan bod tijdens de eerste congresdag van RailTech Europe 2022.

Dag 2: Resilient Rail and Sustainability
Overstromingen, hetere zomers, aardverschuivingen: door klimaatverandering wordt het weer extremer. Wat moet er gebeuren om de spoorinfrastructuur toekomstbestendig te maken? Hoe kunnen technologie en digitalisering daarbij helpen? En als het spoor met calamiteiten wordt geconfronteerd, wat zijn dan de beste strategieën om het treinverkeer zoveel mogelijk door te laten gaan? Deze vragen worden beantwoord tijdens de tweede congresdag van RailTech Europe 2022, volledig gericht op de veerkracht van het spoor en duurzaamheid.

Dag 3: International Long Distance Train Connections
Doelstellingen voor duurzaamheid, de Green Deal en het Europees Jaar van het spoor zetten het spoorvervoer internationaal in de schijnwerpers. Overheden proberen de voorwaarden voor het starten van nieuwe internationale spoorverbindingen te verbeteren en nieuwe spelers komen op de markt. Wat is er nodig om een nieuwe verbinding te starten? Wat zijn de grootste obstakels en wie durft de gok te wagen? Dit en meer hoor je op de derde dag van de RailTech Europe Conference. Op de laatste congresdag is er onder meer aandacht voor netwerkontwikkeling, nachttreinen, de beschikbaarheid en onderhoud van rollend materieel en ticketing en promotie.

Deelnemen

Kijk voor meer informatie over het programma op de website van het evenement. Partijen of personen die een interessant project, product of nieuwe inzichten kunnen bieden in een van deze onderwerpen, hebben tot 22 november de mogelijkheid om een voorstel voor een presentatie in te dienen. Inschrijven voor dit evenement kan via deze link.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.