treinongeluk Salisbury

Dertien gewonden bij treinongeluk in Engeland

Bij een treinongeluk in Engeland zijn zondagavond dertien gewonden gevallen. Ambulances en circa vijftig brandweermannen gingen naar de plek van het ongeval, na een oproep van de politie van het graafschap Wiltshire. Niemand is omgekomen, meldt de politie. Volgens Britse media zijn de slachtoffers lichtgewond geraakt.

Twee treinen botsten op elkaar in een tunnel op het traject tussen Andover en Salisbury, ten zuidwesten van Londen. Een aantal treinstellen is gekanteld.

Volgens BBC zijn zeventien mensen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk vond plaats rond 18.46 uur, toen een trein een object in de tunnel raakte en de tweede trein ermee in botsing kwam, vanwege signaleringsproblemen. Andere treindiensten in het gebied vlakbij de Fisherton Tunnel, zijn stilgelegd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.