SpoorProTV met Paul van den Bogaard

SpoorProTV: de nieuwe jas van de Thalys en oprichter Train Siding-app schuift aan

Thalys, de exploitant van de hogesnelheidstrein naar Brussel en Parijs, presenteerde deze week zijn geheel vernieuwde treinstellen. De trein biedt meer zitplaatsen en bagageruimte, heeft nu plaats voor fietsen en een nieuw bargedeelte. 

SpoorProTV reisde mee in de vernieuwde trein naar Brussel en sprak onder meer met Thalys-topman Bertrand Gosselin en directeur NS International Heike Luiten. Het nieuwe design moet helpen om het aantal reizigers in de Thalys terug te brengen op het niveau van voor de coronacrisis. In 2018 reisden nog ruim 7,5 miljoen mensen met de Thalys. Maar sinds corona zag de spoorvervoerder het aantal reizigers met 70 procent teruglopen. Nu wil het bedrijf een krachtige inhaalslag maken. In 2030 moet het aantal reizigers 80 procent hoger zijn dan voor de crisis.

Naast de vernieuwde Thalys is er in deze uitzending van SpoorProTV aandacht voor Train Siding, een relatief nieuwe app, waar treinliefhebbers hun foto’s en filmpjes van treinen kunnen delen en “ongelimiteerd kunnen nerden over treinen”, aldus oprichter Michael Schuijff. Hij komt vertellen hoe hij op het idee van de app kwam en wat hij zelf heeft met treinen.

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.