Nachttrein naar Praag

SpoorProTV: Wie gaan er mee met de Klimaattrein?

Vanuit Amsterdam vertrekt op 30 oktober een speciale trein naar de VN klimaattop in Glasgow met vijfhonderd passagiers aan boord. Erika van der Linden van initiatiefnemer Rail to the COP vertelde in SpoorProTV wie die mensen zijn en wat ze gaan doen in die trein. 

Rail to the COP is dezelfde organisatie die twee jaar geleden met een zeilboot naar de vorige COP in Chili zeilde. Door het verplaatsen van de klimaattop naar Madrid op het laatste moment, ontstond Rail to the COP. Omdat het zeilschip al onderweg was naar Chili, vertrok een tweede delegatie per trein naar Madrid. Dat idee werd voor de VN klimaatconferentie van dit jaar breder uitgewerkt. Maar waar moet deze trein toe leiden, naast het vervoeren van mensen naar Glasgow?

ATO in de dagelijkse operatie

Verder in deze uitzending een terugblik op het ATO-congres van ProRail en SpoorPro afgelopen week in Utrecht. Welke projecten lopen er in Nederland en gaan binnenkort van start? en wanneer wordt ATO echt toegepast in de dagelijkse operatie?

Ook maakten we een reportage van het vertrek van de eerste nachttrein van reisorganisatie GreenCityTrip. Hoe kreeg het jonge bedrijf het voor elkaar om in zo’n korte tijd wekelijks nachttreinen te laten rijden naar populaire Europese bestemmingen?

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: Wie gaan er mee met de Klimaattrein? | SpoorPro.nl
Nachttrein naar Praag

SpoorProTV: Wie gaan er mee met de Klimaattrein?

Vanuit Amsterdam vertrekt op 30 oktober een speciale trein naar de VN klimaattop in Glasgow met vijfhonderd passagiers aan boord. Erika van der Linden van initiatiefnemer Rail to the COP vertelde in SpoorProTV wie die mensen zijn en wat ze gaan doen in die trein. 

Rail to the COP is dezelfde organisatie die twee jaar geleden met een zeilboot naar de vorige COP in Chili zeilde. Door het verplaatsen van de klimaattop naar Madrid op het laatste moment, ontstond Rail to the COP. Omdat het zeilschip al onderweg was naar Chili, vertrok een tweede delegatie per trein naar Madrid. Dat idee werd voor de VN klimaatconferentie van dit jaar breder uitgewerkt. Maar waar moet deze trein toe leiden, naast het vervoeren van mensen naar Glasgow?

ATO in de dagelijkse operatie

Verder in deze uitzending een terugblik op het ATO-congres van ProRail en SpoorPro afgelopen week in Utrecht. Welke projecten lopen er in Nederland en gaan binnenkort van start? en wanneer wordt ATO echt toegepast in de dagelijkse operatie?

Ook maakten we een reportage van het vertrek van de eerste nachttrein van reisorganisatie GreenCityTrip. Hoe kreeg het jonge bedrijf het voor elkaar om in zo’n korte tijd wekelijks nachttreinen te laten rijden naar populaire Europese bestemmingen?

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.