SpoorProTV

SpoorProTV: eerste tienminutentrein vertrekt en wat maakt station Deurne zo bijzonder?

Op station Rotterdam Centraal vertrok woensdagochtend vroeg de eerste tienminutentrein richting Schiphol. Het gaat om een test waarbij er op veertien woensdagen overdag zes intercity’s per uur rijden op het traject en nog twee trajecten. SpoorProTV was erbij en brengt verslag uit. 

Verder in de uitzending van vandaag aandacht voor Stationspark Deurne. Michel Lintermans van de coöperatie die het park aanlegde en beheert, legt uit waarom het initiatief internationale aandacht krijgt en waarom het navolging zou moeten krijgen in de rest van Nederland.

Hyperspits terug?

Ook staan we in deze uitzending stil bij de massale terugkeer van studenten en forenzen in de trein nu de zomervakantie is afgelopen en coronamaatregelen zijn versoepeld. Wat vinden de reizigers zelf en wat doet NS om de drukte te reguleren? Kijk vanaf 14.00 uur naar SpoorProTV voor de antwoorden.

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.