Kaartenautomaat DB

Duits ministerie van Transport presenteert prioriteitenlijst voor DB

Het Duitse ministerie van Transport heeft het zijn prioriteitenlijst voor vervoerder Deutsche Bahn bekendgemaakt. Daarmee worden 181 projecten onder de noemer ‘uiterst noodzakelijk’ geplaatst en kan begonnen worden met de planning ervan. Met de projecten is een investering van 40 miljard euro gemoeid.

Daarvan wordt ruim 3,6 miljard euro vrijgemaakt voor de verbetering van het openbaar vervoer in en rond Hamburg, de op een na grootste stad van Duitsland. Zo moet er een nieuwe tunnel voor de S-Bahn worden aangelegd en moet de capaciteit van het spoor, zowel die van het regionet, het langeafstandsspoor als het goederenspoor, opgeschroefd worden.

Betere spooraansluitingen

Ook in algemene zin moeten er in Duitsland betere aansluitingen komen tussen het langeafstandsvervoer en het regionale spoor. Tevens wil het ministerie dat er vaker tussen de belangrijke steden gereden kan worden. Zo moet onder meer de reistijd tussen Fulda en Erfurt worden verkort en moet de snelheid op het langeafstandstreintraject tussen Hamm en Bielefeld worden vergroot naar 300 kilometer per uur.

Minister van Transport Andreas Scheuer heeft vertrouwen in de geplande investeringen. “Voor elke euro die we aan infrastructuur besteden, krijgen we 1,40 terug”, zo wordt hij geciteerd door Duitse media.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “Duits ministerie van Transport presenteert prioriteitenlijst voor DB”

Pat Rick|20.08.21|10:53

Lijst komt van “Deutschlandtakt”, een programma zoals PHS in Nederland al veel eerder opgestart plus regionaal en goederenvervoer, maar na de hereniging is er nu pas geld voor. Dus vooral gericht op het binnenlandse vervoer, en nauwelijks internationaal (hoewel er meer treinpaden bijkomen voor bijvoorbeeld de trein naar Berlijn). Eigenlijk is het deels achterstallig onderhoud op projectniveau, want men had al veel eerder moeten inzetten op groei. Goed dat het nu aangepakt wordt!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duits ministerie van Transport presenteert prioriteitenlijst voor DB | SpoorPro.nl
Kaartenautomaat DB

Duits ministerie van Transport presenteert prioriteitenlijst voor DB

Het Duitse ministerie van Transport heeft het zijn prioriteitenlijst voor vervoerder Deutsche Bahn bekendgemaakt. Daarmee worden 181 projecten onder de noemer ‘uiterst noodzakelijk’ geplaatst en kan begonnen worden met de planning ervan. Met de projecten is een investering van 40 miljard euro gemoeid.

Daarvan wordt ruim 3,6 miljard euro vrijgemaakt voor de verbetering van het openbaar vervoer in en rond Hamburg, de op een na grootste stad van Duitsland. Zo moet er een nieuwe tunnel voor de S-Bahn worden aangelegd en moet de capaciteit van het spoor, zowel die van het regionet, het langeafstandsspoor als het goederenspoor, opgeschroefd worden.

Betere spooraansluitingen

Ook in algemene zin moeten er in Duitsland betere aansluitingen komen tussen het langeafstandsvervoer en het regionale spoor. Tevens wil het ministerie dat er vaker tussen de belangrijke steden gereden kan worden. Zo moet onder meer de reistijd tussen Fulda en Erfurt worden verkort en moet de snelheid op het langeafstandstreintraject tussen Hamm en Bielefeld worden vergroot naar 300 kilometer per uur.

Minister van Transport Andreas Scheuer heeft vertrouwen in de geplande investeringen. “Voor elke euro die we aan infrastructuur besteden, krijgen we 1,40 terug”, zo wordt hij geciteerd door Duitse media.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “Duits ministerie van Transport presenteert prioriteitenlijst voor DB”

Pat Rick|20.08.21|10:53

Lijst komt van “Deutschlandtakt”, een programma zoals PHS in Nederland al veel eerder opgestart plus regionaal en goederenvervoer, maar na de hereniging is er nu pas geld voor. Dus vooral gericht op het binnenlandse vervoer, en nauwelijks internationaal (hoewel er meer treinpaden bijkomen voor bijvoorbeeld de trein naar Berlijn). Eigenlijk is het deels achterstallig onderhoud op projectniveau, want men had al veel eerder moeten inzetten op groei. Goed dat het nu aangepakt wordt!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.