Onderdoorgang Rijswijk, foto: ProRail

Nieuwe onderdoorgang vervangt overweg ’t Haantje in Rijswijk

Foto: ProRail

In Rijswijk is vrijdagmiddag een nieuwe onderdoorgang onder het spoor opengesteld voor auto’s, voetgangers en fietsers. De onderdoorgang vervangt de overweg ’t Haantje en biedt een verbinding naar de nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. 

De bouw van spooronderdoorgang RijswijkBuiten is in november 2019 gestart en is onderdeel van Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam. Dit programma heeft als doel om tussen Den Haag en Rotterdam meer treinen te laten rijden. Het aantal sporen tussen Delft en Rijswijk gaat van twee naar vier sporen. Dit betekent dat de weg straks meer sporen gaat kruisen en er ook meer treinen gaan rijden. De nieuwe onderdoorgang is een veilig alternatief voor de overweg.

Sluiting spoorwegovergang

In april van dit jaar werd de overweg ’t Haantje gesloten. Deze overweg stamt uit de jaren veertig van de negentiende eeuw en werd aangelegd over wat destijds het tweede spoor van Nederland was; de verlenging van de oorspronkelijke HSM-spoorlijn vanuit Haarlem via Leiden naar Den Haag en Rotterdam.

De onderdoorgang wordt eind september officieel geopend. ProRail werkt tot en met 2024 aan de spoorverdubbeling en de nieuwe spoorbrug over de Kerstanjewetering.

Lees ook:

ProRail sluit 174 jaar oude overweg in Rijswijk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.