Opinie: ProRail toont lef met plaatsing betonblokken voor overwegen

OPINIE – ProRail heeft vrijdag betonblokken geplaatst voor een bewaakte spoorwegovergang aan de Sint Jansweg in Horst aan de Maas, waardoor wegvoertuigen hier niet meer kunnen oversteken. De spoorbeheerder laat hier daadkracht zien. Dat is hoog tijd, want afgelopen weekend was er weer een dodelijk slachtoffer op een overweg te betreuren.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Opinie: ProRail toont lef met plaatsing betonblokken voor overwegen”

A C F Sierts|26.07.21|16:16

Ik hoop maar dat dit blokkengebeuren een PR-stunt voor de persfotografen is, want dit is zeker niet een veilige methode om een overweg alleen toegankelijk te maken voor langzaamverkeer. Dat kan beter met een scheiding in het midden, bij voorkeur al een stuk verderop, bij de laatste aanliggende woning. En bij de toeleidende straat een bord ‘doodlopende weg’ met onderbord ‘uitgezonderd langzaamverkeer’.

Pat Rick|28.07.21|18:55

@ACF Sierts: Lijkt inderdaad op pers-moment, want uiteindelijk wordt toch een structurele afsluiting gerealiseerd door de gemeente(s). En kan de lego weer in de kast. En de gemeente had ook obstakels kunnen plaatsen, maar dan zou het de perswaarde krijgen die dit eigenlijk verdient

Beter kan ProRail zich richten op verbetering personeelsbeleid. Antwoord van (alweer) directeur Operations op uitval door personeelsgebrek: opleidingsbudget is 8x verhoogd. Budgetdenken is nu precies het probleem

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.