Spoorwegovergang bij station Wolfheze, bron: Google Maps

Man met rollator overleden na aanrijding op overweg Wolfheze

Het is al het zevende dodelijke slachtoffer op een spoorwegovergang dit jaar. Een man met een rollator die vrijdagochtend op een bewaakte overweg bij station Wolfheze geraakt werd door een trein, is diezelfde dag in het ziekenhuis overleden. Dat heeft de politie Gelderland bekendgemaakt. Volgens de politie was er sprake van een ongeluk.

ProRail meldt dat de overweg aan de Wolfhezerweg is voorzien van beveiliging, met bomen, bellen en lichten. De kruising bestaat uit aparte voetpaden, een verkeersweg en drie treinsporen.

Overweg wordt in 2025 vervangen door tunnel

De overweg maakt onderdeel uit van het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO) en zal in 2025 worden vervangen door een tunnel. De overweg is volgens de spoorbeheerder eind 2020 al aangepast met extra tijdelijke maatregelen waaronder een extra geleidingshek. Ook is de ligging van de voetpaden verbeterd.

Hoe het ongeluk dan toch kon gebeuren, wordt op dit moment onderzocht door ProRail en de politie. Vanwege het ongeluk konden er tijdelijk geen treinen rijden tussen Wolfheze en Arnhem. Reizigers konden hun weg vervolgen per bus.

Vrijdag sloten ProRail, de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas een gevaarlijke spoorwegovervang aan Sint Jansweg in Horst aan de Maas af met betonblokken. Op deze overweg botste in februari een Arriva-trein op een vrachtwagen.

Update: 12.17 uur

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.