Overmatige slijtage spoor Groningen mede-oorzaak ontsporing

Naast een te grote spoorbreedte was ook overmatige slijtage aan het spoor een van de redenen dat op 27 juni een trein van Arriva ontspoorde bij Hoofdstation Groningen. In het omliggende gebied dat door dezelfde onderhoudsaannemer wordt onderhouden (contractgebied Wadden) gaat ProRail aanvullende inspecties uitvoeren. Verder onderzoekt de spoorbeheerder waarom de tekortkomingen in Groningen niet eerder zijn ontdekt. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Overmatige slijtage spoor Groningen mede-oorzaak ontsporing”

asierts|19.07.21|20:48

Het gaat bij ProRail net zo fout als bij de RET in Spijkenisse. De oorzaak is evident: vakinhoudelijke kennis en praktijkervaring zijn vervangen door academisch beleidsgezwam, management-theorie en aanbestedingsreligie. De alfa’s WILLEN de beta’s domineren, vernederen en tot slaaf van Het Beleid maken. Dit is wat je krijgt als je inhoud, technologie en praktijk vertrapt, vernedert en kapotmaakt

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Overmatige slijtage spoor Groningen mede-oorzaak ontsporing | SpoorPro.nl

Overmatige slijtage spoor Groningen mede-oorzaak ontsporing

Naast een te grote spoorbreedte was ook overmatige slijtage aan het spoor een van de redenen dat op 27 juni een trein van Arriva ontspoorde bij Hoofdstation Groningen. In het omliggende gebied dat door dezelfde onderhoudsaannemer wordt onderhouden (contractgebied Wadden) gaat ProRail aanvullende inspecties uitvoeren. Verder onderzoekt de spoorbeheerder waarom de tekortkomingen in Groningen niet eerder zijn ontdekt. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Overmatige slijtage spoor Groningen mede-oorzaak ontsporing”

asierts|19.07.21|20:48

Het gaat bij ProRail net zo fout als bij de RET in Spijkenisse. De oorzaak is evident: vakinhoudelijke kennis en praktijkervaring zijn vervangen door academisch beleidsgezwam, management-theorie en aanbestedingsreligie. De alfa’s WILLEN de beta’s domineren, vernederen en tot slaaf van Het Beleid maken. Dit is wat je krijgt als je inhoud, technologie en praktijk vertrapt, vernedert en kapotmaakt

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.