SpoorProTV met professor John Stoop en Marieke van Gompel

SpoorProTV: nut en noodzaak monitoring railassets en reconstructie ongeluk Dalfsen

Bij monitoring van rail assets wordt vaak gedacht aan preventief onderhoud. Maarten Zanen, manager IT, Rail en Data bij Ricardo Rail legt woensdag in de uitzending van SpoorProTV uit dat er nog veel meer mogelijk is met de verzamelde informatie.

Het spoorbedrijf monitorde in opdracht van NS de prestaties van de Traxx-locomotieven op de HSL-Zuid en kwam daarbij tot verrassende inzichten. Van Zanen legt uit wat er zoal aan het licht kwam.

In opdracht van ProRail werkt Ricardo Rail verder aan een project waarbij sensoren op NS-treinen risicoplekken in de bovenleiding detecteren. Dit zorgt ervoor dat er kan worden ingegrepen voordat de bovenleiding breekt. Bovenleidingbreuken veroorzaken veel overlast voor de reizigers doordat er langere tijd niet op getroffen trajecten kan worden gereden.

Bekijk straks hier de uitzending:

Reconstructievideo Onderzoeksraad

Ook is er in de nieuwsuitzending een reconstructievideo te zien van de Onderzoeksraad voor Veiligheid van een botsing tussen een reizigerstrein en een hoogwerker in Dalfsen in 2015. Recente ongelukken op spoorwegovergangen laten de noodzaak zien om de veiligheid op overwegen te verbeteren. Doordat betrokken partijen bij een spoorongeluk samenwerken om alle feiten te verzamelen, kunnen hieruit lessen worden getrokken en verbeteringen worden doorgevoerd.

De live-uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen publiceren we relevante spoorvideo’s en -reportages. Wanneer je je abonneert op ons kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: nut en noodzaak monitoring railassets en reconstructie ongeluk Dalfsen | SpoorPro.nl
SpoorProTV met professor John Stoop en Marieke van Gompel

SpoorProTV: nut en noodzaak monitoring railassets en reconstructie ongeluk Dalfsen

Bij monitoring van rail assets wordt vaak gedacht aan preventief onderhoud. Maarten Zanen, manager IT, Rail en Data bij Ricardo Rail legt woensdag in de uitzending van SpoorProTV uit dat er nog veel meer mogelijk is met de verzamelde informatie.

Het spoorbedrijf monitorde in opdracht van NS de prestaties van de Traxx-locomotieven op de HSL-Zuid en kwam daarbij tot verrassende inzichten. Van Zanen legt uit wat er zoal aan het licht kwam.

In opdracht van ProRail werkt Ricardo Rail verder aan een project waarbij sensoren op NS-treinen risicoplekken in de bovenleiding detecteren. Dit zorgt ervoor dat er kan worden ingegrepen voordat de bovenleiding breekt. Bovenleidingbreuken veroorzaken veel overlast voor de reizigers doordat er langere tijd niet op getroffen trajecten kan worden gereden.

Bekijk straks hier de uitzending:

Reconstructievideo Onderzoeksraad

Ook is er in de nieuwsuitzending een reconstructievideo te zien van de Onderzoeksraad voor Veiligheid van een botsing tussen een reizigerstrein en een hoogwerker in Dalfsen in 2015. Recente ongelukken op spoorwegovergangen laten de noodzaak zien om de veiligheid op overwegen te verbeteren. Doordat betrokken partijen bij een spoorongeluk samenwerken om alle feiten te verzamelen, kunnen hieruit lessen worden getrokken en verbeteringen worden doorgevoerd.

De live-uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen publiceren we relevante spoorvideo’s en -reportages. Wanneer je je abonneert op ons kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.