Bewaakte spoorwegovergang Ludingaweg in Harlingen, bron: Google Maps

Bestuurder lichtgewond bij botsing tussen auto en trein op spoorwegovergang

Bron: Google Maps

Tussen Harlingen en Franeker in de provincie Friesland is vrijdagochtend een auto in botsing gekomen met een trein. Dat gebeurde op een beveiligde spoorwegovergang. De auto werd licht geraakt door de trein en belandde daarna in de sloot. De bestuurder van de auto raakte daarbij lichtgewond, meldt spoorbeheerder ProRail.

De aanrijding gebeurde vrijdagochtend rond half tien op de overweg aan de Ludingaweg in Harlingen. Het slachtoffer is door de brandweer uit het voertuig bevrijd en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Herstelwerkzaamheden

De spoorbomen en diverse lampen van de overweg zijn beschadigd. Dit betekent volgens ProRail dat de treinen voorlopig nog niet kunnen gaan rijden. De spoorbomen en lampen van de overweg worden op dit moment hersteld. In de tussentijd zet spoorvervoerder Arriva vervangende bussen in.

Lees ook:

SpoorPro houdt op 25 mei een seminar over veiligheid op spoorwegovergangen. Daar komen sprekers aan het woord zoals gasthoogleraar John Stoop van de TU Delft, hoofd Quality, Health, Safety and Environment Sacha Göddeke bij NS, regiodirecteur Noordoost Dorothé Wennekendonk bij ProRail en teamleider Robbert Broere van de politie landelijke eenheid. Bezoek de website van het evenement om het volledige programma te bekijken.

Banner SpoorPro Seminar Spoorveiligheid

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.