Spooronderdoorgang Hilversum

Bouw spooronderdoorgang Hilversum zes tot tien maanden vertraagd

De opening van een nieuwe spooronderdoorgang in Hilversum is naar verwachting met zes tot tien maanden vertraagd. Dit is het gevolg van technische tegenvallers, de beperkte beschikbaarheid van specialisten en de coronapandemie.

Dat meldt Infrasite op basis van een toelichting op het project door de provincie Noord-Holland. De oplevering was gepland in oktober van dit jaar, maar dat zal nu dus ergens tussen maart en juli 2022 worden voor het wegverkeer, terwijl de opening voor wandelaars en fietsers zelfs pas in augustus is voorzien.

“Technische tegenvallers, de benodigde inzet van beperkt beschikbare specialisten en de coronapandemie hebben onder andere bijgedragen aan het ontstaan van de vertraging voor snelverkeer”, schrijft de provincie. “Op dit moment is nog niet duidelijk hoe lang dit precies zal duren en welke maatregelen het beste genomen kunnen worden om de vertraging te beperken of in te lopen.” BAM Infra, de gemeente Hilversum, ProRail en de provincie praten momenteel over mogelijke oplossingen. In het tweede kwartaal van dit jaar moet daar meer over bekend zijn.

Lees het volledige artikel op Infrasite.

Lees ook:

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad SpoorPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is vakredacteur bij ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.