SpoorProTV aflevering spooronderhoud

SpoorProTV: spoorbrug HSL krijgt windschermen en treindiensten van Zeeman naar Spanje

In opdracht van ProRail worden er van 7 tot en met 18 november windschermen over de HSL-spoorbrug over de rivier Hollands Diep tussen Breda en Dordrecht geplaatst. Vanwege harde windstoten komt het meerdere malen per jaar voor dat treinen met aangepaste snelheden over de brug moeten rijden of zelfs helemaal niet kunnen rijden.

Just Ruitenberg, programmamanager verbeterprogramma HSL bij ProRail, vertelt woensdag in de uitzending van SpoorProTV dat windschermen ervoor zorgen dat er ook met harde windsnelheden over de brug gereden kan worden.

Verder te gast in de studio is Herjon Conen, hoofd Transport bij Zeeman. De retailer start donderdag met de eerste treindienst naar Spanje om de winkels daar te bevoorraden. De komende weken gebeurt dat nog via het spoor in Antwerpen, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat de treindiensten vanuit Combi Terminal Twente in de Rotterdamse haven plaatsvinden. Afgelopen weekend vond daar nog een test plaats. De treindiensten zijn een samenwerking van Zeeman, vervoerder Shuttlewise en Combi Terminal Twente.

SpoorProTV

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Bekijk hier de live-uitzending van woensdag 28 oktober:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: spoorbrug HSL krijgt windschermen en treindiensten van Zeeman naar Spanje | SpoorPro.nl
SpoorProTV aflevering spooronderhoud

SpoorProTV: spoorbrug HSL krijgt windschermen en treindiensten van Zeeman naar Spanje

In opdracht van ProRail worden er van 7 tot en met 18 november windschermen over de HSL-spoorbrug over de rivier Hollands Diep tussen Breda en Dordrecht geplaatst. Vanwege harde windstoten komt het meerdere malen per jaar voor dat treinen met aangepaste snelheden over de brug moeten rijden of zelfs helemaal niet kunnen rijden.

Just Ruitenberg, programmamanager verbeterprogramma HSL bij ProRail, vertelt woensdag in de uitzending van SpoorProTV dat windschermen ervoor zorgen dat er ook met harde windsnelheden over de brug gereden kan worden.

Verder te gast in de studio is Herjon Conen, hoofd Transport bij Zeeman. De retailer start donderdag met de eerste treindienst naar Spanje om de winkels daar te bevoorraden. De komende weken gebeurt dat nog via het spoor in Antwerpen, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat de treindiensten vanuit Combi Terminal Twente in de Rotterdamse haven plaatsvinden. Afgelopen weekend vond daar nog een test plaats. De treindiensten zijn een samenwerking van Zeeman, vervoerder Shuttlewise en Combi Terminal Twente.

SpoorProTV

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Bekijk hier de live-uitzending van woensdag 28 oktober:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.