Treinverkeer Amsterdam-Amersfoort hervat, volledig herstel bovenleiding duurt langer

De eerste treinen tussen Amersfoort en Amsterdam rijden weer sinds donderdagochtend 10.00 uur. Door grote schade aan de bovenleiding tussen Naarden en Weesp was er lange tijd geen treinverkeer mogelijk. Ondanks een hele nacht herstelwerkzaamheden bleek het langer te duren dan verwacht voor de treinen weer konden rijden. 

Nadat er lange tijd geen treinverkeer mogelijk was, rijden er sinds 10.00 uur weer beperkt treinen tussen Amersfoort en Amsterdam. De vertraging zal naar verwachting nog tot donderdagmiddag aanhouden. Woensdagavond om 18.00 uur raakte de bovenleiding bij de Keverdijk tussen Naarden en Weesp beschadigd. Daardoor zaten ongeveer honderd reizigers woensdagavond enkele uren vast in een trein tussen Amersfoort en Amsterdam. Pas na enkele uren konden de passagiers in een vervangende trein stappen.

Herstel schade

Spoorwerkers werkten de hele nacht door om de schade te herstellen. De schade aan de bovenleiding is groot en is verspreid over meer dan een kilometer spoor. Donderdagochtend rond 7.00 uur meldde ProRail dat de eerste treinen weer konden gaan rijden, maar dit bleek niet door te kunnen gaan toen er toch nog schade gevonden werd die eerst moest worden gerepareerd. Een paar uur later konden de eerste treinen weer rijden, en de schatting is dat donderdagmiddag de schade helemaal is hersteld.

Auteur: Esther Geerts

Redacteur van RailTech.com

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.