BAM Rail moet spoorprojecten stopzetten in België

Aannemer BAM heeft in België verschillende bouwlocaties stilgelegd. Een woordvoerder van BAM meldt desgevraagd dat daar ook een “gering aantal spoorprojecten van het Belgische BAM Contractors” onder vallen. Het bouwconcern geeft aan vanwege de richtlijnen van de Belgische regering de bouwlocaties op woensdag 18 maart te hebben gesloten.

“Voor alle projecten zijn noodplannen opgesteld en de nodig maatregelen getroffen om het welzijn van de werknemers en de klanten te waarborgen”, aldus het bouwbedrijf. BAM heeft in België in totaal meer dan honderd projecten in uitvoering. De aannemer registreert het merendeel van ongeveer 1.200 site-medewerkers voor tijdelijke werkloosheid, om ervoor te zorgen dat ze recht hebben op een WW-uitkering.

België

België heeft strengere maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus afgekondigd dan Nederland.  Belgen moeten sinds woensdagmiddag zo veel mogelijk thuis blijven om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Daarnaast zijn de grenzen van België afgesloten voor niet-essentiële verplaatsingen. Het aantal geconstateerde besmettingen staat in België op 2815 en het dodental komt uit op 67.

Lees meer in ons Dossier over het coronavirus.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.