Rails, spoor

Dura Vermeer gaat spoorstaven Arnhem-Nijmegen vervangen

Spoorbeheerder ProRail heeft een opdracht van ruim 1,5 miljoen euro gegund aan Dura Vermeer Railinfra. Het gaat om het vervangen van de spoorstaven in het baanvak Arnhem-Nijmegen. De werkzaamheden vinden plaats in 2020 verspreid over het jaar. Op 1 augustus moet het totale project zijn opgeleverd. 

In totaal schreven zich vijf aannemers in voor de opdracht, maar Dura Vermeer won de aanbesteding door ProRail. De eerste fase van het project bestaat uit het vervangen van 8.706 m1 spoorstaaf tussen Arnhem en Nijmegen. Hierbij worden over een afstand van 160 m1 ook raildempers losgenomen en vastgezet. Ook vervangt Dura Vermeer acht stuks ES-lassen. Hiervoor is begin februari 2020 (week 6) een Trein Vrije Periode (TVP) van 52 uur ingepland.

Fix-stop

Twaalf weken later (Week 18) gaat de aannemer opnieuw aan de slag. Dit keer tussen Nijmegen en Den Bosch. Binnen een TVP van 24 uur worden 1.504 m1 spoorstaaf en acht ES-lassen vervangen. Tenslotte word in juni (week 24) in de nacht van zondag op maandag een Fix-stop vernieuwd op het emplacement Nijmegen. Hiervoor is een TVP 24 uur gepland.

Voor de treinbeveiliging en retour geldt dat de objecten worden losgenomen, de kabels (retour en ATB-lus) worden vernieuwd en de objecten worden teruggeplaatst. De dwarsliggers en ballast worden volgens Dura Vermeer niet binnen dit project vernieuwd. De opleverdatum van het totale project is op 1 augustus 2020.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.