Rangeerterrein Kijfhoek met ondergaande zon

Werkzaamheden Kijfhoek uitgesteld door planningsfout

De werkzaamheden die voor afgelopen week gepland stonden op het goederenemplacement Kijfhoek zijn uitgesteld tot een nog onbekend tijdstip. De impact op ingepland goederenvervoer bleek kort voor aanvang van het werk toch te groot en de tijd om hier nog iets aan te veranderen te kort.

Kort voordat de werkzaamheden afgelopen donderdag van start zouden gaan constateerde ProRail een conflict tussen de impact van de werkzaamheden en het ingeplande goederenvervoer. Hierdoor konden deze niet gelijktijdig uitgevoerd worden. “Er is gezocht naar een oplossing, maar gezien de korte periode voor aanvang van de werkzaamheden én de zorgvuldige afstemming met diverse betrokken partijen, bleek uitstel van de werkzaamheden de enige juiste keuze”, meldt ProRail op zijn website.

De beslissing is samen met de aannemer Swietelsky gemaakt. De werkzaamheden worden op een later moment uitgevoerd. Wanneer dit gebeurt, is nog niet bekend. ProRail onderzoekt hoe de fout in de afstemming heeft kunnen gebeuren.

Zeven buitendienststellingen

Tijdens deze werkzaamheden, die tot zondagavond 4 augustus zouden duren, vervangt de aannemer twee wissels en een overweg. Door een probleem in de afstemming van de werkzaamheden bleek het niet mogelijk om gelijktijdig het goederenvervoer doorgang te laten vinden en de werkzaamheden op het emplacement uit te voeren. De werkzaamheden zijn onderdeel van diverse vervangingswerkzaamheden van in totaal zeven buitendienststellingen tussen nu en april 2020. Aannemer Swietelsky vernieuwt zestien wissels, vervangt één kilometer spoor, pleegt onderhoud aan 39 bovenleidingsportalen en past een overweg aan.

Goederenvervoerders kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van delen van het emplacement. De werkzaamheden hebben geen betrekking op het ‘heuvelgebied’ van Kijfhoek. Ook zijn ze niet van invloed op het reizigersverkeer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.