Dura Vermeer behaalt trede 5 van de Veiligheidsladder

Dura Vermeer Railinfra behaalt trede 5 op Veiligheidsladder

Dura Vermeer Railinfra heeft trede vijf op de Veiligheidsladder behaald. Certificerende instelling Kiwa gaf hiervoor onlangs een positief advies. De Veiligheidsladder is een beoordelingsmethode voor het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen van bedrijven.

Dura Vermeer is het eerste spoorbedrijf dat dit certificaat heeft behaald. “Een enorme prestatie waar we heel trots op zijn”, aldus directeur Remko Uenk van Dura Vermeer Railinfra. “Met dit positieve advies worden wij beloond voor onze inspanningen van de afgelopen jaren om de veiligheid op topniveau te krijgen.”

“Trede 5 is een bevestiging van een goed veiligheidsbeleid en een open en veilige organisatiecultuur”, zegt Mathijs Bakker, Chief Safety Officer bij Dura Vermeer Divisie Infra. “Iedereen komt elke dag veilig en gezond thuis. Dat is een missie waar we dagelijks hard aan werken.”

Veiligheidsprogramma

Volgens Uenk heeft het veiligheidsprogramma Zien-Handelen-Leren een belangrijke rol gespeeld in het behalen van de goede resultaten. De stichting Zien-Handelen-Leren, die door Dura Vermeer Railinfra is opgericht, richt zich op de proactiviteit, bewustzijn en veiligheid van medewerkers.

In de aanloop naar de certificering focuste het bedrijf zich op vijf nieuwe initiatieven ter bevordering van veilig werken. Er is onder andere een duurzame bouwkeet ontwikkeld, waarin duurzaamheid, veiligheid, digitalisering, innovatie en ergonomie samenkomen. In deze ‘werkplek van de toekomst’ kunnen medewerkers op grote schermen de meest actuele tekeningen en planning met elkaar bekijken en bespreken. Dit zorgt volgens het bedrijf voor soepele overdrachten tijdens opeenvolgende diensten en draagt bij aan veilig en gezond werken.

Veiligheidsladder

De Veiligheidsladder is bedoeld als maatregel om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede. De Veiligheidsladder is de basis van een certificatiesysteem voor verschillende sectoren. De score wordt bepaald op basis van verschillende bedrijfskarakteristieken die dienen als beoordelingscriteria.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Dura Vermeer Railinfra behaalt trede 5 op Veiligheidsladder”

Strukton Rail|18.07.19|16:11

Dura Vermeer Railinfra,
Van harte gefeliciteerd met het bereiken van trede 5 op de Veiligheidsladder. Dit is een geweldig resultaat en een prachtige eerste stap richting een spoorbranche die nog veiligheidsbewuster is.
Collega’s Strukton Rail

Harry Vorenkamp|18.07.19|17:02

Wat een goed idee om de ‘digitale’ bouwkeet te ontwikkelen. Dat zal werkelijke verbeteringen opleveren!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.