Hofpleinlijn, foto: ProRail

Hofbogen Rotterdam verkocht aan Dudok Groep Dordrecht

De Hofbogen in Rotterdam zijn verkocht aan Dudok Groep uit Dordrecht. Het spoor over de Hofbogen verbond sinds 1908 Rotterdam met Scheveningen. De Hofbogen is een viaduct met betonnen bogen, waarin winkels, koffiezaken en restaurants te vinden zijn. ProRail meldt het dak samen met woningcorporaties Vestia en Havensteder te hebben aangepast voor de nieuwe bestemming.

Een eeuw lang reden er treinen op dit traject. Het rijksmonument werd in 2006 gekocht door een aantal woningcorporaties die zijn opgegaan in Vestia en Havensteder. Voor deze corporaties is commercieel vastgoed geen kerntaak, waardoor zij in 2018 op zoek gingen naar een koper. Uiteindelijk werd Dudok Groep uit Dordrecht geselecteerd als koper.

Toekomstvisie

Dudok Groep werd gekozen op basis van het bod in combinatie met de ingediende toekomstvisie. De horeca-onderneming vindt de Hofbogen aantrekkelijk vanwege de gevarieerde mix van duurzame ondernemers, die een binding heeft met de wijk en de stad. Het bedrijf wil in samenwerking met de gemeente Rotterdam op de Hofbogen onder meer een dakpark aanleggen. Daarbij bij betrekt zij de ondernemers, vrijwilligers en lokale initiatieven.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.