Graffiti op een trein

Railforum organiseert symposium over graffiti op het spoor

Kennisnetwerk Railforum organiseert op 22 mei in samenwerking met Fleetshield en NS een symposium over de bestrijding van graffiti op railmaterieel en de infrastructuur. Sprekers uit binnen- en buitenland gaan in op de materie en met elkaar in discussie. 

Het verwijderen van graffiti op railmaterieel en op de infrastructuur is een grote kostenpost en geeft een gevoel van onveiligheid, weet Railforum. De netwerkvereniging voor de spoorsector nodigde daarom experts uit Canada en Engeland uit om te komen vertellen over het ontstaan van graffiti, over de subculturen en programma’s die er in deze landen zijn om het spuiten van graffiti te voortkomen.

Experts

Valerie Spicer van het Vancouver Police Department is daarnaast onderzoeker bij de Simon Fraser University. Zij gaat in op de situatie in Canada. Colin Saysell is in het Verenigd Koninkrijk de enige door de rechtbank gecertificeerde en geregistreerde graffiti-expert. Zijn specialisme is graffiti op treinen en railinfrastructuur. Michel Bourgonje vertelt over de aanpak van NS. Ter afsluiting is er een paneldiscussie met collega’s van onder meer GVB en NS.

Het Railforum symposium wordt gehouden in Het Oude magazijn in Amersfoort aanmelden kan via de website van Railforum.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.