GVB verlengt inschrijving aanbesteding onderhoud en reparatie trambanen

Bedrijven kunnen tot en met 30 april 11.00 uur in plaats van 26 april inschrijven op een aanbesteding van de Amsterdamse stadsvervoerder GVB. Het gaat om een opdracht voor civiele werken in en om de trambaan die in juli dit jaar van start moeten gaan. De geraamde totale waarde van de opdracht is 16,5 miljoen euro.

De opdracht bestaat uit bestrating-, asfalt-, en betonwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn te verdelen in het uitvoeren van een Calamiteiten Dienst (CD). Hierbij gaat het om spoedreparaties aan de trambaan. Verder verwacht GVB dat de opdrachtnemer Dagelijkse Onderhoudswerkzaamheden (DO) uitvoert vanuit het Meerjarige OnderhoudsPlan (MOP) van GVB. Dit is gepland lokaal repareren of vervangen van de verhardingsconstructie en indien nodig het vastzetten van de railconstructie.

Geen rails en kabels

Onder de opdracht valt verder deelname aan een Meerjarig Vervangings Programma (MVP). Dit programma bestaat uit vervangingen van rail of grootschalige vervangingen van de verhardingsconstructie en fundering van de trambaan. Stadsdeelwerk (SDW) maakt ook deel uit van deze aanbesteding. Hierbij gaat het om het aanpassingen aan het dwarsprofiel van het hoofdnet wegen Amsterdam.

Buiten de werkzaamheden vallen het leggen van het spoor zelf, dat doet GVB in eigen beheer. Ook het trekken van kabels en aansluiten op besturingskasten zit niet in deze opdracht maar verloopt via een andere raamovereenkomst. De opdracht heeft een looptijd van 31 maanden met mogelijkheid tot verlenging. De volledige omschrijving van deze opdracht is te vinden op Tenderned. Oorspronkelijk publiceerde GVB deze aankondiging al op 5 maart, maar er bleek een verkeerde sluitingsdatum in te staan. 26 april in plaats van de nu gecommuniceerde sluitingsdatum 30 april.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.