ProRail breidt prestatiedashboard uit met kilometers en goederentreinen

Spoorbeheerder ProRail nam zijn online prestatiedashboard op de schop. Naast een nieuwe vormgeving en een aantal ingrepen die het gebruiksgemak moeten verhogen, is er nu ook informatie te vinden over duurzaamheid en het aantal kilometers dat reizigerstreinen en goederentreinen rijden.

Op het online prestatiedashboard was al te na te gaan in hoeverre de treinen op tijd reden en hoeveel treinstoringen er waren per provincie of stad. In de nieuwe opzet telt het dashboard zes thema’s: reizigersvervoer, goederenvervoer, hinder, veiligheid, duurzaamheid en kerncijfers. Het dashboard toont de recentste cijfers van ProRail over de prestaties op het spoor.

Het gaat hierbij om de laatst beschikbare dagcijfers, de prestaties van dit kalenderjaar tot nu toe en het jaarcijfer van vorig jaar. Ook is er te zien wat er de afgelopen maanden op het spoor gebeurd is, en de cijfers over het vorige jaar. De scores worden na afloop van elke dag bijgewerkt. De veiligheidscijfers zijn van de afgelopen 30 dagen. De kerncijfers zijn statisch, omdat ze niet dagelijks veranderen, behalve de cijfers over trein- en tonkilometers.

Transparant

ProRail wil via het dashboard laten zien dat het werkt aan verbetering van zijn prestaties. “We zijn transparant en vinden het belangrijk dat iedereen kan volgen wat we doen. We vragen belangrijke stakeholders wat ze vinden van de vernieuwing. Aan de hand van hun reacties verbeteren we het dashboard en voegen we eventueel meer informatie toe.”

Lees ook:

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.