Zonnepanelen maken werken aan het spoor veiliger en milieuvriendelijker

zonnepaneel Dual Inventive, voorziet kortsluitlansen van zonnestroom Foto: Dual Inventive

Strukton Rail gaat binnenkort ruim zestig extra zonnepanelen langs het spoor plaatsen. Deze voorzien de zelfsignalerende kortsluitlansen van Dual Inventive die Strukton in gebruik heeft van stroom. Dat is niet alleen veiliger voor de medewerkers, maar scheelt jaarlijks veel extra CO2-uitstoot, bovenop de besparing die de aannemer al heeft gerealiseerd door het gebruik van de op afstand bedienbare kortsluitlansen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

2 reacties op “Zonnepanelen maken werken aan het spoor veiliger en milieuvriendelijker”

Willem Bottenberg|07.02.19|17:41

Wellicht is nog beter om zonnepanelen te leggen op overkappingen boven het spoor, en ook boven de geleiderail. Treinen rijden onder een soort poort. Scheelt gelijk bij sneeuwval, vallende blaadjes, ijzel.

Willem Bottenberg|07.02.19|17:44

Wellicht is ook handig om een soort overkapping te maken waar treinen onder rijden. Op die overkapping plaats je (ook) zonepanelen. Scheelt gelijk bij sneeuwval, ijzel en mogelijk ook vallende blaadjes.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zonnepanelen maken werken aan het spoor veiliger en milieuvriendelijker | SpoorPro.nl

Zonnepanelen maken werken aan het spoor veiliger en milieuvriendelijker

zonnepaneel Dual Inventive, voorziet kortsluitlansen van zonnestroom Foto: Dual Inventive

Strukton Rail gaat binnenkort ruim zestig extra zonnepanelen langs het spoor plaatsen. Deze voorzien de zelfsignalerende kortsluitlansen van Dual Inventive die Strukton in gebruik heeft van stroom. Dat is niet alleen veiliger voor de medewerkers, maar scheelt jaarlijks veel extra CO2-uitstoot, bovenop de besparing die de aannemer al heeft gerealiseerd door het gebruik van de op afstand bedienbare kortsluitlansen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

2 reacties op “Zonnepanelen maken werken aan het spoor veiliger en milieuvriendelijker”

Willem Bottenberg|07.02.19|17:41

Wellicht is nog beter om zonnepanelen te leggen op overkappingen boven het spoor, en ook boven de geleiderail. Treinen rijden onder een soort poort. Scheelt gelijk bij sneeuwval, vallende blaadjes, ijzel.

Willem Bottenberg|07.02.19|17:44

Wellicht is ook handig om een soort overkapping te maken waar treinen onder rijden. Op die overkapping plaats je (ook) zonepanelen. Scheelt gelijk bij sneeuwval, ijzel en mogelijk ook vallende blaadjes.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.