Guangzhou-Shenzhen-Hong Kong hogesnelheidslijn

Proeven op de hogesnelheidslijn bij Hongkong succesvol afgerond

Proeven op de hogesnelheidslijn tussen Guangzhou, Shenzhen en Hongkong in China zijn succesvol afgerond. Daarmee is het traject klaar voor de passagiersdienst. Dat heeft de regering in Hongkong bekendgemaakt.

Het baanvak met een lengte van 26 kilometer verbindt Hongkong met het vasteland van China. De spoorlijn maakt straks onderdeel uit van het hogesnelheidsnetwerk in China, dat zo’n 25.000 kilometer beslaat. Op de verbinding kunnen snelheden van maximaal 350 kilometer per uur worden gereden.

Met de komst van de nieuwe hogesnelheidslijn worden de reistijden een stuk korter. Een treinreis tussen Guangzhou en Hongkong duurt straks slechts 48 minuten, waar dat nu twee uur is. De reis van Shenzhen naar Hongkong duurt nu nog drie kwartier. Straks is dat nog maar vijftien minuten.

Mijlpaal

De bevestiging van de overheid in Hongkong dat alle inspecties en tests naar tevredenheid zijn verlopen, is een belangrijke mijlpaal in het project. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het station West Kowloon in Hongkong. In september gaan de eerste hogesnelheidstreinen over het nieuwe traject rijden.

Leverancier MTR Corporation is de afgelopen negen jaar verantwoordelijk geweest voor de planning, het ontwerp en de bouw van de hogesnelheidslijn. Het bedrijf meldt dat er op dit moment zevenhonderd mensen aan de laatste aanpassingen van het spoortraject en de stations. Het gaat om een spoorproject met een waarde van 8,5 miljard euro.

Onderwerpen:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.