Zestien dagen geen treinen door spoorwerkzaamheden bij Utrecht

Op de spoorlijnen tussen Utrecht en Rhenen en Utrecht en Ede-Wageningen is er zestien dagen lang geen treinverkeer mogelijk. Er worden vanaf zaterdag 11 augustus tot en met 26 augustus verschillende werkzaamheden verricht op deze tracés. Er worden onder andere een spoordek en twee tunnels ingeschoven en wissels en sporen vernieuwd.

ProRail heeft in overleg met vervoerders ervoor gekozen een aantal grote werkzaamheden te combineren en tegelijkertijd uit te voeren. Daarbij is expres gekozen voor de zomervakantie omdat er dan minder reizigers zijn en de hinder zoveel mogelijk beperkt kan worden.

Overwegen opheffen

In het teken van de vernieuwing van het station en omgeving bij station Driebergen-Zeist wordt hier een nieuwe spoordek ingeschoven en een verkeerstunnel onder het spoor gebouwd. De Hoofdstraat in de Utrechtse stad loopt hierdoor voortaan onder het spoor door, waardoor hier de overweg opgeheven kan worden.

Ook bij Veenendaal wordt een overweg verwijderd. Dit station ligt aan de corridor Schiphol-Utrecht-Nijmegen en hier gaan in de toekomst meer treinen rijden als onderdeel van Programma Hoogfrequent Spoor. Om dit mogelijk te maken moet de spoorwegovergang weg. Er worden daarom twee doorgangen onder het spoor door gelegd.

Op Utrecht Centraal worden de perrons van de sporen 3, 4, 5 en 7 opnieuw bestraat en aangepast. Ook wordt er aan kabels en leidingen, bovenleidingen en enkele restpunten van de grote spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal in 2016 gewerkt.

Geen treinen

Vanwege de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk. Daarom rijden er van 11 tot en met 26 augustus geen treinen maar snel- en stopbussen op het traject Utrecht – Ede-Wageningen en Utrecht – Rhenen. Er rijden van 11 tot en met 19 augustus geen treinen naar het Spoorwegmuseum.

Lees ook:

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zestien dagen geen treinen door spoorwerkzaamheden bij Utrecht | SpoorPro.nl

Zestien dagen geen treinen door spoorwerkzaamheden bij Utrecht

Op de spoorlijnen tussen Utrecht en Rhenen en Utrecht en Ede-Wageningen is er zestien dagen lang geen treinverkeer mogelijk. Er worden vanaf zaterdag 11 augustus tot en met 26 augustus verschillende werkzaamheden verricht op deze tracés. Er worden onder andere een spoordek en twee tunnels ingeschoven en wissels en sporen vernieuwd.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.