Women in techniek

Pilz organiseert seminar ‘Vrouwen in de techniek’

Pilz, een bedrijf dat zich richt op industriële automatisering, organiseert op donderdag 20 september voor het derde jaar op rij het seminar ‘Vrouwen in de techniek’. Het seminar is bedoeld voor vrouwen die een functie hebben in de technische sector en wordt ook ingevuld door vrouwen uit de sector. 

Het seminar biedt ruimte voor vrouwen die werkzaam zijn in de techniek om te discussiëren over genderverschillen, vrouwelijk leiderschap, competenties en de positie van de vrouw in Nederland ten opzichte van de rest van de wereld.

Diane van Putten van Pilz start het seminar. Ze blikt daarin terug naar berichtgeving in de media over het thema. Ook vertelt ze over het boek wat ze gaat uitbrengen over dit onderwerp. Tot slot vergelijkt ze de situatie van vrouwen in de technische sector in Nederland ten opzichte van de landen eromheen. “De landen om Nederland heen zijn vaak verder met betrekking tot hoeveel vrouwen er in managementposities in de techniek werken. In ons land gaat de vooruitgang erg traag.”

Behoefte

Pilz organiseert dit seminar voor de derde keer en Van Putten legt uit waarom: “Er is steeds meer behoefte aan een groep waarin vrouwen kunnen sparren en kennis kunnen delen met andere vrouwen. Deze vrouwen werken veelvuldig samen met mannen. Soms lukt het iemand niet om iets te bewerkstelligen bij het bedrijf waar zij werkzaam is. Vrouwen denken al makkelijk ‘het lukt niet omdat het aan mij ligt’, maar op zo’n middag komen ze er dan achter dat het aan de omstandigheden ligt.”

“Tijdens het seminar kunnen ze te raden gaan bij andere vrouwen in een soortgelijke positie over hoe zij dit aanpakken. Gezamenlijk kunnen we het oplossen.” Op die manier biedt het een stukje emotionele verbinding, zegt Van Putten. “Dat is de kracht van het netwerk-moment.”

Lezing

Deze editie is Snezana Zivcevska-Stalpers te gast. Zij is projectmanager Technologie en Innovatie bij IBM en winnaar van de ‘Opzij Impact Award 2016’. In een inspirerende lezing vertelt zij over technologie, innovatie en de rol van vrouwelijk leiderschap hierin. Ze geeft haar lezing in het Engels.

Het seminar duurt van 15.00 tot 18.00 en vindt plaats op het kantoor van Pilz Nederland in Vianen. Aan het eind van het seminar is er gelegenheid om te netwerken onder het genot van een borrel. Deelname aan de middag is gratis. Aanmelden voor het seminar kan hier.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pilz organiseert seminar ‘Vrouwen in de techniek’ | SpoorPro.nl
Women in techniek

Pilz organiseert seminar ‘Vrouwen in de techniek’

Pilz, een bedrijf dat zich richt op industriële automatisering, organiseert op donderdag 20 september voor het derde jaar op rij het seminar ‘Vrouwen in de techniek’. Het seminar is bedoeld voor vrouwen die een functie hebben in de technische sector en wordt ook ingevuld door vrouwen uit de sector. 

Het seminar biedt ruimte voor vrouwen die werkzaam zijn in de techniek om te discussiëren over genderverschillen, vrouwelijk leiderschap, competenties en de positie van de vrouw in Nederland ten opzichte van de rest van de wereld.

Diane van Putten van Pilz start het seminar. Ze blikt daarin terug naar berichtgeving in de media over het thema. Ook vertelt ze over het boek wat ze gaat uitbrengen over dit onderwerp. Tot slot vergelijkt ze de situatie van vrouwen in de technische sector in Nederland ten opzichte van de landen eromheen. “De landen om Nederland heen zijn vaak verder met betrekking tot hoeveel vrouwen er in managementposities in de techniek werken. In ons land gaat de vooruitgang erg traag.”

Behoefte

Pilz organiseert dit seminar voor de derde keer en Van Putten legt uit waarom: “Er is steeds meer behoefte aan een groep waarin vrouwen kunnen sparren en kennis kunnen delen met andere vrouwen. Deze vrouwen werken veelvuldig samen met mannen. Soms lukt het iemand niet om iets te bewerkstelligen bij het bedrijf waar zij werkzaam is. Vrouwen denken al makkelijk ‘het lukt niet omdat het aan mij ligt’, maar op zo’n middag komen ze er dan achter dat het aan de omstandigheden ligt.”

“Tijdens het seminar kunnen ze te raden gaan bij andere vrouwen in een soortgelijke positie over hoe zij dit aanpakken. Gezamenlijk kunnen we het oplossen.” Op die manier biedt het een stukje emotionele verbinding, zegt Van Putten. “Dat is de kracht van het netwerk-moment.”

Lezing

Deze editie is Snezana Zivcevska-Stalpers te gast. Zij is projectmanager Technologie en Innovatie bij IBM en winnaar van de ‘Opzij Impact Award 2016’. In een inspirerende lezing vertelt zij over technologie, innovatie en de rol van vrouwelijk leiderschap hierin. Ze geeft haar lezing in het Engels.

Het seminar duurt van 15.00 tot 18.00 en vindt plaats op het kantoor van Pilz Nederland in Vianen. Aan het eind van het seminar is er gelegenheid om te netwerken onder het genot van een borrel. Deelname aan de middag is gratis. Aanmelden voor het seminar kan hier.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.