Een verbrande dwarsligger op station Zoetermeer Oost, foto: ProRail

ProRail waarschuwt ‘peuken schietende’ treinreiziger voor brandgevaar

Een verbrande dwarsligger op station Zoetermeer Oost, foto: ProRail

Op de sporen langs station Zoetermeer Oost is in de laatste drie maanden acht keer brand ontstaan door rokers die hun sigarettenpeuk het spoor in ‘schieten’. Volgens ProRail heeft dit tot gevolg dat het treinverkeer steeds stil moet worden gelegd totdat de brand is geblust.

Incidentenbestrijders van de spoorbeheerder gaan om die reden deze week nog naar het station in Zoetermeer toe om rokende reizigers erop te wijzen dat ze hun sigaret als ze zijn uitgerookt niet in het spoor moeten gooien. Daar liggen houten dwarsliggers, met daarnaast bermbegroeiing. Beide kunnen in perioden van droogte vlamvatten.

Maatregelen

ProRail neemt maatregelen om de brandjes in te perken. Zo worden houten dwarsliggers bij Zoetermeer-Oost in de komende jaren vervangen door betonnen exemplaren. Daarnaast komen er deze week drie ‘rokerstegels’ op het perron. Dit zijn holle tegels met een raster er overheen, waar rokers hun peuk na het roken in kunnen gooien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.